BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Portekiz seçimlerinde ilginç protestolar

Portekiz'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilginç protestolar yaşandı

Abone ol

Portekiz'de bugün yapılan ve katılımın düşük olduğu cumhurbaşkanlığı seçimleri ilginç protestolara sahne oldu.

Yerel saat ile 08.00-19.00 (TSİ 10.00-21.00) arasında yapılan ve yaklaşık 9,5 milyon seçmenin kayıtlı olduğu seçimler ülkenin farklı yerlerinde farklı gerekçelerle protesto edildi.

 

 

 

Gralheria, Anxabarda, Lousa, Aldea de Muro gibi küçük yerleşim yerlerindeki Portekizliler bölgede internet bağlantısı olmadığı, mezarlık bulunmadığı, yeni otobüs hattı istemi veya kamu alt yapı çalışmalarının söz verilen sürede tamamlanması gibi çok farklı sebeplerden dolayı oy kullanılan yerlere girişi geçici olarak kapattı. Oy kullanılan yerlerin önünü, götürdükleri hayvanlarıyla kapatarak seçmenlerin girişini engelleyenler ya da boykot çağrısı yapanlar görülse de protestoların olaysız geçtiği bildirildi.

Bu arada Ulusal Seçim Komisyonu tarafından verilen bilgilerde, seçim sisteminde teknik bir arıza yaşandığı bundan dolayı da katılım oranının düşük olabileceği ifade edildi.

Sandık başı anket yapan Eurosondagem şirketi, katılımın yüzde 49-53 arasında olduğu bildirildi. Şimdiki Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'nın favori gösterildiği seçimlerde sandıklar TSİ 22.00'de açılacak.