BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Porof. Zihni Sinir'in en son "procesi

Türkiye'nin en iyi proce yaratım merkezi Porof. Zihni Sinir ile dünyanın bir numaralı teknoloji firması IBM işbirliği yaptı.

Abone ol

Porof. Zihni Sinir'in yeni "proce"lerini daha iyi sergileyebilmek, Zihni Sinir Üniversitesi öğrencilerine daha iyi "ders anlatabilmek" ve daha interaktif olmak için yenilediği web sitesine hosting hizmetini IBM veriyor.

Türkiye'nin "en yaratıcı proce üretim merkezi" Porof. Zihni Sinir ile dünyanın en yaratıcı teknoloji firması IBM işbirliği yaptı. Yaklaşık 25 yıldır bir "proce" üretim merkezi olarak çalışan Porof. Zihni Sinir'in yeni sitesine bundan böyle dünyanın bir numaralı web hosting firması IBM evsahipliği yapacak.

Bir mizah dergisinde başladığı maceralarına bugün atölyesi ve Zihni Sinir Üniwwwersitesi ile devam eden, Porof. Zihni Sinir karakterinin yaratıcısı karikatürist İrfan Sayar, müşterilerine ve meraklılarına daha iyi hizmet verebilmek için sitesini (www.zihnisinir.com) yeniledi. Bir "Powered by IBM" projesi olan site, Porof. Zihni Sinir'in bütün yaratıcılığını yansıtan bir içeriğe sahip. Sitede, "proce dükkanı", sanal atölye, yaklaşık 6500 öğrencinin "okuduğu" sanal Zihni Sinir Üniversitesi kampusü, yaratıcı site tasarımlarında kullanılabilecek clipart bölümü bulunuyor.

Siteye web hosting hizmeti veren IBM, tıpkı Zihni Sinir'in sanal dünyada "proce" üretim şampiyonluğunu elinde tutması gibi, son 10 yıldır dünya patent şampiyonluğunu devam ettiriyor. 2002 yılında 3,288 patentin kaydı yaptıran IBM'in patentlerinin sayısı bilgi teknolojileri endüstrisinde IBM'i takip eden en büyük 10 şirketin toplam patent sayısından daha fazla.