BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Polisten taciz açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bir gazetede taciz iddialarında bulunan kadını yalanladı

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Galata Köprüsü üzerinde teşhircilik yapması üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla karakola götürülerek ifadesi alınan G.K'nın, haberde söz konusu edildiği üzere, ''araç içerisinde bekletildiği, taciz edildiği ve fotoğrafının çekildiği'' iddialarının ''tamamen gerçek dışı'' olduğunu açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün bazı yazılı basın organlarında, hakkında teşhircilikten dava açılan G.K. isimli kadının polisler tarafından taciz edildiğine dair haberlerin yer aldığı belirtildi.

İncelemede olayın, haberde geçen şekliyle ''tamamen gerçek dışı'' olduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Söz konusu bayanın 3 ay önce Galata Köprüsü üzerinde uygunsuz kıyafetle balık tutarken çevredeki vatandaşların rahatsız olmaları ve köprüde görev yapan özel güvenlik görevlilerine şikayet etmeleri üzerine, özel güvenlik görevlileri tarafından ikaz edildiği, yapılan uyarılara olumsuz tepki aldıkları için de özel güvenlik görevlileri tarafından (155 Polis İmdat) hattının arandığı anlaşılmıştır. Bunun üzerine gelen polis ekibinin de uyarılarını dikkate almayan G.K'nin üzerindeki elbisenin üstünü de açmak suretiyle icrai rezalet çıkarması ve teşhircilik yapması üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla karakola götürülerek ifadesi alındı. Haberde söz konusu edildiği üzere G.K'nin araç içerisinde bekletildiği, taciz edildiği ve fotoğrafının çekildiği iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Nitekim G.K. da karakoldaki ifadesinde bu gibi iddialardan kesinlikle bahsetmemiştir.'' Açıklamada, konu ile ilgili işlemlerin tamamının Cumhuriyet Savcısının bilgisi dahilinde ve talimatı doğrultusunda yapıldığı, adli işlemin devam ettiği bildirildi.