BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,50
HABER /  GÜNCEL

Polisten eylemcilere feci dayak!

Taksim Gezi parkı olayları sırasında polisten dayak yediğini öne süren Murat Dilberoğlu, güvenlik görüntülerini delil sunarak suç duyurusunda bulundu

Abone ol

Murat Dilberoğlu  16 Haziran'da Gezi Parkı olayları sırasında polisin müdahalesinden kaçarak Osmanbey’de bir apartmana girdiğini ve polis şiddetine maruz kaldığını iddia etti.

OLAY ANINI ANLATTI

Dilberoğlu kafasından yaralanınca polisler onu apartmanın önünde bıraktı. Darp raporu alan Murat Dilberoğlu, bugün savcılığa suç duyurusunda bulundu. Murat Dilberoğlu olay anını anlattı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda suç duyurusunda bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Dilberoğlu, "Metrobüs ile Mecidiköy'e geldim. Mecidiyeköy'den yürümeye başladım. Osmanbey Metro durağında halk vardı. Orada müdahale olunca biz ara sokaklara kaçtık. Ara sokakta bir binanın önünde duruyordum. Daha sonra çevik kuvvet bize doğru gelince, biz bir hanın içine girdik. 5. kata çıktık. Polis dış kapının camını kırıp içeri girdi. Bizi 5. kattan aşağı döve döve indirdiler. Önce asansöre koydular. Sığmayınca tekrar çıkarttılar. Benim telefonlarım düştü. İki yıl önce boyun fıtığı ameliyatı geçirmiştim. Ameliyat geçirdiğimi söyledim. Polis bunu duyduktan sonra özellikle kafama ve boynuma doğru vurmaya başladı. Ağza alınmayacak küfürler ve tehditler... Dışarı çıkarttılar bizi. İki tane genç arkadaş da vardı. Anayola doğru koşmamızı istediler. Anayolda yaklaşık 100 polis vardı. İki arkadaş oraya doğru gitti ama ben kafamdan aldığım darbe yüzünden yere düştüm.Beni orada bıraktılar. Polis gözaltına almadı. Kafamdaki kanı da gördükten sonra, yere yığılınca beni bırakıp gittiler" dedi.


"BEYİN CERRAHI BİR HAFTALIK RAPOR VERDİ"

Daha sonra hastaneye gittiğini belirten Dilberoğlu, "Darp raporu aldım. Beyin cerrahı da bir haftalık rapor verdi. Sağ omzumda yaralar vardı. 20 günlük iş göremezlik raporum mevcut şu anda" diye konuştu.

'İKİ TELEFONUMU POLİSLER YAĞMALADI' SUÇLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi sunan Dilberoğlu, güvenlik kameralarına yansıyan polislerin tespit edilmesini ve haklarında 'işkence, hakaret ve tehdit' suçundan işlem yapılmasını istedi.

Şikayetçi Dilberoğlu, polisleri 'yağma' ile de suçladı. Müdahale sırasında apartman içinde iki adet cep telefonun düştüğünü ve polislerin telefonunu almasına izin vermediğini belirten Dilberoğlu, dilekçesinde, "Müvekkilin dövüldüğü sırada düşen ve yine müvekkilin yerden alması, dövülerek engellenen telefonlar; polislerden biri tarafından bu suretle yağma edilmiştir" denildi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

Delin olarak sunulan apartmanın güvenlik kamerası görüntülerinde polisler, üst katlarda yakaladıkları göstericileri coplarla vurarak, merdivenlerden aşağı indiriyor. Önce asansöre bindirilen göstericiler, daha sonra tekrar merdivene yönlendiriyor. Göstericiler merdivenden indirilirken polislerin cop ve tekme darbelerine maruz kalıyor.