BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polisten Cizreliler'e anonslu uyarı

Şırnak Cizre'de izinsiz gösteri sonrası polisle göstericiler arasında gerginlik çıktı.

Abone ol

Şırnak 'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ekipleri, gösterici çocukların ailelerine, ”Yarın okullar açık, çocuklarınız okula gidecek” anons u yaptı.

Cizre’de PKK’nın kuruluş yıl dönümünü kutlama bahanesiyle mahalle aralarında toplandıktan sonra İdil Caddesine çıkıp izinsiz gösteri yapmak isteyen grup, polis ve zırhlı araçlara saldırdı. Polis, Karayolları 95 Şube Şefliği önünde bir müddet göstericilerin dağılması için bekledi. Ancak yolda lastik yakıp, barikat kuran göstericilere polis tazyikli su, biber gazı ve gaz bombaları ile müdahale etti.

Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçıp, zırhlı araçlara saldırmaya devam eden göstericilere ve ailelerine, polis uyarı anonsu yaptı. Polis, “Değerli Cizre halkı, değerli büyükler çocuklarınızın bu yapmış olduğu gösteri yasa dışı ve kanunlara aykırıdır. Çocuklarınızın kötü amaçlı kişilerin kötü emellerine alet olmasına izin vermeyin. Yarın Pazartesi okullar açık, çocuklarınız okula gidecek. Atılan gazlardan çocuklar, büyükler, yaşlılar etkileniyor. Lütfen çocuklarınıza ve gençlerinize sahip çıkın“ anonsu yapıldı.

Polisin yaptığı bütün uyarı anonslarına rağmen dağılmayan göstericilere polis, tazyikli su, biber gazı ve gaz bombaları ile müdahale etti. İdil İstikametinden Cizre’ye seyir halinde olan araçlar, çevre yoluna yönlendirdi.
İdil Caddesinde gösterici gruplar ile polis arasındaki olaylar, ara sokaklarda devam ediyor.