BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  DÜNYA

Polislerden örnek davranış

Adana’da polis memurları, aralarında topladıkları parayla satın aldıkları tekerlekli sandalyeleri, engelli 2 gence hediye etti. <br/>Yaklaşı...

Abone ol

Adana’da polis memurları, aralarında topladıkları parayla satın aldıkları tekerlekli sandalyeleri, engelli 2 gence hediye etti.
Yaklaşık 1 ay önce Adana Emniyet Müdürlüğü’nde engellilerle ilgili düzenlenen etkinliğe katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bedensel engelli Mustafa Temizkan (14) ve Esma Karlıdağ’ın (16) kullandığı tekerlekli sandalyelerin eski olduğunu fark ederek, yenilerinin alınmasını istedi. Bunun üzerine polis memurları kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları tekerlekli sandalyeyi, özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Mustafa Temizkan ve Esma Karlıdağ’a teslim edildi.
Tekerlekli sandalyesinin eskidiğini bu nedenle de hareket etmekte zorlandığını belirten Mustafa Temizkan, “Emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Başka birinin yardımı olmadan eski sandalyemle hareket edemiyordum. Adana Valimiz, gittiğimiz bir programda bizi gördü. Yeni sandalye verilmesi için isimlerimizi yazdırdı. Bugün de sandalyelerimize kavuştuk” dedi.
Esma Karlıdağ ise yeni sandalyesiyle daha rahat hareket ettiğini ifade etti.
Rehabilitasyon merkezi sahibi Hacer Özdemir de engelli bireylerin hayata aktif katılımı açısından emniyetin böyle bir şey yapmasının çok güzel olduğunu söyledi.
Sandalyeleri teslim eden Adana Emniyet Müdürlüğü Strateji Geliştirme Büro Amiri Filiz Özcan, “Yeni sandalyeleri çocuklarımıza getirdik. Çok mutlu oldular. Onlarla birlikte biz de mutlu olduk” dedi.
(İHA)