BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Polisler için DTPden suç duyurusu

Diyarbakır'da 1 kişinin ölümüne neden olan olaylarla ilgili olarak DTP Diyarbakır İl Başkanlığı suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Diyarbakır'da önceki gün izinsiz yürüyüş sırasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği olaylar nedeniyle güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Tokat'ta 7 askerin şehit edilmesi ile ilgili "Toprağa düşen her can yüreğimize sıkılmış bir kurşundur, yüreğimizde patlamış bir bombadır" dedi.

Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığı'na veren DTP yöneticileri, çıkışta bir açıklama yaptı. DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, yürüyüşte yaşanan olaylarla ilgili karar alan ve uygulayan emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Hukukun işleyeceğine inandıklarını belirten Anlı, "Yapılan tüm haksızlıkları ve hukuksuzları suç duyurusunda bulunduk. Hukuk devreye girerse sorunların çözümünde en azından toplumun kanayan vicdanı ve kabul edilemez bu durum bir nebze olsun teselli edilebilir, failler ortaya çıkarılmadıkça buna benzer hadiseler demokratik olmayan yaklaşımlar devam edecektir. Ve idari bir pratik haline gelecektir. Bu açıdan hukukun bir çerçevede geliştireceği yeni pencerenin sorunların çözümünde yeni bir adım teşkil edeceğine inanıyoruz. Dilekçemizi verdik ve umutla sorumluların yargılanmasını bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"TOPRAĞA DÜŞEN HER CAN YÜREĞİMİZE SIKILMIŞ BİR KURŞUNDUR"

Gazetecilerin Tokat'ta gerçekleştirilen 7 askerin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili sorusu üzerine Anlı, "Bir ay öncesine baktığımızda aslında bugünün neden geliştiği ipuçlarını kendi içerisinde barındırıyor. Biz insanların can güvenlikleri için mücadele ediyoruz. İnsanların yaşamlarının yitirmesi için değil. Toprağa düşen her can yüreğimize sıkılmış bir kurşundur, yüreğimizde patlamış bir bombadır. Bunun için ölümlerinin durdurmak lazım, yaşam hakkının kutsallığını savunmak lazım. Bugün yeni bir başlangıç yapmak lazım. Örneğin DTP hakkında kapatma davası olumlu bir şekilde sonuçlanırsa, Başbakan Türkiye'ye döndüğünde yeni bir yaklaşımla sorunu ele alırsa Türkiye'nin yeniden 1-2 ay öncesi tabloya geri döneceğine inanıyorum. Umudumuzu kaybetmedik. Biz geç kaldıkça, ağır kaldıkça görevimizi ihmal ettikçe gençlerimiz ölmeye devam ediyor" diye konuştu.