BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

28 Şubat mağdurları mağdur ediyor

Henüz 12 yaşında; ancak taktığı türbanıyla sistemi kilitlemeyi başardı. İşte bir kızın, Türkiye'deki türban savaşı;

Abone ol

Diyarbakır'da, türbanya okula gittiği için başka okula sürgün edildiği öne sürülen ilköğretim öğrencisi 12 yaşındaki Ece Nur Özel'in gönderildiği okula hiç gitmediği ve karara rağmen eski okuluna devam ettiği, bunun da babası tarafından okuldan alınan devamsızlık belgesi ile tespit edildiği belirtildi. Baba Melih Murat Özel, ‘namazında niyazında' olan yetkililerin koltuklarını kaybetmemek için kızının başını açmaya çalıştıklarını öne sürerken, “Dindarlar, dindarlara 28 Şubat sürecini uygulatmaya çalışıyor” iddiasında bulundu. Özel, kızının okuldan atılmaya çalışıldığını savunurken, “Kızımın okuldan atıldığına dair resmi belge bana verildikten sonra yasal süreci başlatacağım” dedi.

Diyarbakır'da eğitim ve öğretim gördüğü Mamravat İlköğretim Okulu'nda türban taktığı gerekçesiyle 24 Eylül'de ‘İlçe Öğrenci Davranış ve Değerlendirme Kurulu' kararı ile Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu'na gönderilen Ece Nur Özel'in bu okuluna hiç gitmediği belirtildi. Baba Melih Murat Özel, kızının türban taktığı gerekçesiyle sürüldüğü okula hiç gitmediğini ve okuluna devam ettiğini belirterek, şöyle dedi: “Kızımın sürüldüğü okul ile ilgili bana resmi yazı verdiler. Ancak, kızım eski okulana devam etti. Kızımın devamsızlıktan okuldan atılmaması için okula giderek geçmişe dönük devamsızlık kaydını aldım. Kızımın okuldan resmen atıldığına dair resmi belge aldıktan sonra yasal süreci başlatacağım. İlköğretim zorunlu olduğu için Milli Eğitim bu kararı veremiyor. Bakanlığın kararı ile aile ve kızım ikna edilmeye çalışılarak başı açtırılmak isteniyor.”

“DİNDARLAR, DİNDARLARA 28 ŞUBAT SÜRECİNİ UYGULATIYOR”

Baba Melih Murat Özel, ‘namazında niyazında' olduklarını söylediği yetkililerin ‘koltuklarını kaybetmemek' için kızının başını açmaya çalıştıklarını iddia etti. Özel, şöyle devam etti: “Kızımın okuldan başka okula sürülmesi kararına itiraz ettim. Ancak itirazıma cevap vermediler. Bizi ikna etmeye çalışıyorlar. Ancak, kızımın sürüldüğü okulda türbana acaba özgürlük varmıdır ki onu oraya sürdüler. Bunu merak ediyorum. Ben kızımın okuldan atılırsa ve okuldan atıldığına dair resmi yazı alırsam yasal süreci başlatacağım.” Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, Ece Nur Özel'in ilçe öğrenci davranış ve değerlendirme kurulu kararı ile başka okula gönderildiğini, gittiği okulda türbanını çıkarmak zorunda kalacağını anlattı. Yetkililer, bu kararın kesin ve bağlayıcı olduğunu, kız öğrencinin türbanını çıkarmasının zorunlu olduğunu, aileye bilgi verilerek uyarı yapıldığını, itirazlarının reddedildiğini, başka bir kurul bulunmadığı için bu dosya ile ilgili yapacak bir şey bulunmadığını ekledi.