BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Polis yerde ararken Facebook'ta buldu

Firmalardan hırsızlık ve kapkaç yapan zanlı polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Abone ol

*Polis ekipleri zanlıyı bir sosyal paylaşım ağı olan Facebook'ta buldu.

İnternet ve gazetelerdeki ilanları takip edip, bayilik sistemiyle çalışan firmalarla iletişime geçen, randevu alıp gittiği firmalardan hırsızlık ve kapkaç yapan zanlı polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre online fatura ödeme merkezi bayiliği veren ve kuran bir firmanın sahibi olan Fatih Kırgöl'le bağlantı kuran Hilmi Bozo randevu aldı.

Randevu'da fatura ödeme merkezi bayiliği için Fatih Kırgöl ile anlaşmaya varan Bozo, yazılı sözleşme imzaladı. Fatih Kırgöl'ün güvenini kazanan Bozo, bir yakınından 60 Bin TL alacağı olduğunu belirterek; 'Telefonumun şarjı bitti, sizinkini kullanabilirmiyim' dedi.

Bozo Kırgöl'ün telefonunu aldıktan sonra dışarı çıktı ve kayıplara karıştı. Bir süre sonra telefonunun çalındığını anlayan Kırgöl polise haber verdi. Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri Büro Amirliğine bağlı polisler geniş çaplı araştırma başlattı. Polisler yaptıkları araştırmada Erzurum?un Şenkaya İlçesi nüfusuna bağlı Hilmi Bozo'nun (25), Facebook'tan bir kızla tanıştığı, Adıyaman'da buluştuğu, ancak kızın tekrar onu görmek istememesini bahane ederek, bir otel odasında intihar teşebüsünde bulunduğu bilgisine ulaştı. İşyerinde dolandırılan Fatih Kırgöl, Hilmi Bozo'yu internette çıkmış haberlerdeki fotoğrafından teşhis etti.

GÜVEN TİMLERİ FACEBOOK'TA...

Bunun üzerine polis ekipleri, bir sosyal paylaşım ağı olan Facebook'ta Hilmi Bozo'nun bir hesabı olduğunu öğrendi. Güven Timlerine bağlı bir kadın polis Bozo'ya arkadaşlık teklif etti. Kadın polisle ile Bozo bir süre internette ve telefonda görüştü. Gaziosmanpaşa'da bulunan bir cafede buluşma teklifi yapan Hilmi Bozo, cafeye gelir gelmez orada bekleyen sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Gaziosmanpaşa Polis Merkezi'ne götürülen Hilmi Bozo'nun benzer bir çok karıştığı tespit edilirken, zanlı polisteki işlemelerinin ardından adliyeye sevk edildi.