BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.454,02
HABER /  DÜNYA

Polis sürücülere o uygulamayı hatırlattı

Ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında takılması zorunlu olan “kış lastiği” uygulamasına günler kala İstanbul Emniyet Müdürlüğ...

Abone ol

Ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında takılması zorunlu olan “kış lastiği” uygulamasına günler kala İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları bilgilendiriyor. Boğaziçi Köprüsü girişinde ticari araçları durduran ekipler, bir yandan bilgilendirme yaparken bir yandan da lastik ölçümü uygulaması yaptı.
Geçen yıl yürürlüğü giren yönetmelik sebebiyle ticari araçlarda zorunlu hale gelen “Kış lastiği” uygulamasına günler kala İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları bilgilendiriyor. 1 Aralık’tan itibaren ticari araçların kış lastiği takmaları zorunlu olurken 1 Nisan’a kadar sürecek uygulamaya uymayan araç sürücülerine 500 lira para cezası uygulanacak. Boğaziçi Köprüsü girişinde uygulama yapan Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri, ticari araçları durdurarak hem kış lastiği uygulaması hakkında bilgi verdi hem de lastik diş derinliği uygulaması yaptı. Durdurdukları ticari araçlara kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihi itibariyle başlayacağını hatırlatan ekipler, “Kumpas” isimli cihazla da mevcut lastikler üzerinde diş derinliği ölçümü gerçekleştirdi. Uygulamada memnun olduklarını dile getiren sürücülerden Doğan Bengü, “Bize sürekli uyarılar yapılıyor. Biz de uyarılara uyuyoruz. Geçen sen de olduğu gibi 1 Aralık tarihi itibariyle de kar lastiklerimizi takıyoruz. Uyarılarından dolayı d polis ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi. 1 Aralık’ı beklemeden kış lastiklerini takan taksi sürücüsü Sinan Özdemir ise polis ekipleri tarafından tebrik edildi. Özdemir de 2 gün önce kış lastiklerini taktığını ifade ederek “Herkese tavsiye ederim. Gerçekten kış lastiği her zaman iyidir. Özel olsun, ticari olsun, hatta 4 tane takılırsa daha iyi olur. Biz bunun faydasını çok yaşadık” şeklinde konuştu. Bazı sürücüler ise uygulamanın 1 ay ertelendiğini zannettiklerini söyleyerek polis ekiplerine uyarıları için teşekkür etti.
Öte yandan, yapılan uygulamayla ilgili konuşan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Fırat Duru, kış şartlarının kapıya dayandığını ifade ederek, “1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında Ulaştırma Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu yönetmelik neticesinde kış lastiğine geçiş uygulaması başlayacaktır. Bu yüzden vatandaşlarımızı kış lastiğine geçmeleri için uyarıyoruz. Bunun yanında da araçta bulundurulması gereken gereçleri kontrol ederek vatandaşlarımızı bilinçlendirmekteyiz” dedi. Lastik diş derinliği uygulaması hakkında da bilgi veren Duru, “Normal standartlarda en düşük 1.6 milimetre olması gerekmektedir. Bunun içinde ölçüm aletlerimiz var. Bunlarla ölçüm yapıyoruz ve vatandaşlarımıza bilgi veriyoruz. Eğer düşük ise normal şartlarda aracı bağlıyoruz. Kış lastiği uygulamasına geçilince bunun yaptırımı farklı olacak” dedi. Kış lastiği uygulamasına uymayan sürücülere 500 lira ceza uygulanacağını da sözlerine ekleyen Duru, “2012 yılında 7 bin 800 civarında araca, araçta bulundurulması gereken gereçlerle alakalı cezai işlem uygulanırken 2013 yılına baktığımızda bu sayı 2 bin 300’lere kadar düşüyor. Demek ki vatandaş bilinçlendirildiği zaman vatandaşımız kurallara uyuyor” şeklinde konuştu.
(İHA)