BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.432,75
HABER /  DÜNYA

İnanın, bağcıyı çok seviyoruz

Dershanelerin kapatılması tartışmalarına değinen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Biz üzüm yemek istiyoruz. İnanız bana...

Abone ol

Dershanelerin kapatılması tartışmalarına değinen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Biz üzüm yemek istiyoruz. İnanız bana bağcıyla hiçbir meselemiz yok, bağcıyı da çok seviyoruz” dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde düzenlenen Meslek Lisesi Öğrencileri Girişimci Oluyor Projesi’nin açılış programına katıldı. Programa Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, MÜSİAD İş Geliştirme Proje Destekler Başkanı Yunus Aksu, Ulusal Ajans Başkanı Bülent Özcan ile davetli eğitimciler ve öğrenciler katıldı.
Törende kürsüye davet edilen Bakan Bağış, İzmir’in EXPO adaylığından elenmesiyle ilgili konuşarak sözlerine başladı. Bakan Bağış, “Maalesef İzmir’in EXPO adaylığı ile ilgili beklediğimiz netice geldi. Ama bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu çifte standart ve benim AB’nde sıkça karşılaştığım o ötekileştirmenin bir başka yansıması. Elimizi vicdanımıza koyup şöyle bir düşünürsek; İzmir aslında EXPO’ya ev sahipliği yapmayı gerçekten hak ediyordu. Dünyanın en eski şehirlerden bir tanesi. EXPO’nun teması sağlık, İzmir Hipokrat şehri. Dünyada ilk hastanenin kurulduğu şehir İzmir’dir. Asırlarca farklı medeniyetlerin iç içe yaşadığı camilerin, kiliselerin havralarla birlikte insanlara huzur veren bir şehir. Maalesef istediğimiz neticeyi alamadık. Şu çok açık ki belki İzmir EXPO’yu kaybetti ama daha önemli EXPO İzmir’i kaybetti” dedi.
Dershanelerin kapatılmasına ilişkin çalışmalara atfen eğitimin önündeki tüm yükleri ortadan kaldıracaklarını belirterek sözlerine devam eden Bakan Bağış, “Biz eğitimin üzerindeki bütün yükleri kaldırmak istiyoruz. Bu ülkenin her bir evladının en iyi eğitim seviyesine yükselmesini istiyoruz. Bizim başka kimsenin herhangi bir girişimiyle, çabasıyla, hizmetiyle sorunumuz olamaz. Biz millet için atılan bütün adımları takdirle ve saygıyla karşılıyoruz. Ama biz milletin önündeki engelleri kaldırmak isterken, biz ekonomik sebepler yüzünden çocuklarını okutamayan kimse kalmasın, gençler arasında ayrımcılık olmasın derken nasıl kat sayı denen çağ dışı uygulamayı ortadan kaldırdıysak, nasıl üniversitelerin kapısında kendini kıyafet bekçisi zanneden devlet anlayışını ortadan kaldırdıysak bunun çabası içerisindeyiz. İşin sırı yüreklerimizin toplu olmasındandır. İçimize sokulmak istenen tefrikaya fitneye, ayrımcılığa, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere prim vermemeliyiz. Bizim derdimiz bu. Biz üzüm yemek istiyoruz, inanız bana bağcıyla hiçbir meselemiz yok, bağcıyı da çok seviyoruz” dedi.
(İHA)