BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  GÜNCEL

Polis suçu kızının üstüne attı!

Eşi ve kızını öldürmekle suçlanan polis memuru mahkemede olayı anlattı. Olaya kızının sebep olduğunu söyledi.

Abone ol

BURSA'da, geçen mart ayında cinnet getirip eşi Hatice Şeker ve 15 yaşındaki kızı Ceyda Şeker'i tabancayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan polis memuru Ali Şeker'in yargılanmasına başlandı. Polis iddiaları reddetti ve "kızım annesini vurdu, ben de onu vurdum" diyerek kendini savundu.

Hakkında iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Şeker, “Kızım zaman zaman evden kaçıyordu. Kızınca bana hakaret etti. Sonra masa üzerindeki silahımı alıp ateş etti. Eğilince kurşun arkamda oturan eşime isabet etti. Eşimin yere yığıldığını görünce bu kez tabancayı aldım ve kızımı vurdum. Kendimi kaybetmişim” dedi.

Mahkeme heyeti, tek görgü tanığı olan 5 yaşındaki Y.E.Ş.'yi de tanık olarak dinlememe kararı aldı.

Kocaeli'den geçen yıl Bursa'ya tayin olarak merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Emek Polis Merkezi'nde göreve başlayan 18 yıllık polis memuru Ali Şeker, mart ayında Emek Mahallesi'ndeki evine geldikten sonra eşi ve kızıyla tartışmaya başladı.

İddiaya göre Ali Şeker, önce eşi Hatice Şeker'i, ardından da pencereye çıkıp “Yardım edin babam annemi öldürüyor” diye bağıran kızı Ceyda'yı kolundan odaya çekip tek kurşunla öldürdü. 5 yaşındaki oğlu Y.E.Ş.'nin gözleri önünde eşini ve kızını öldürdüğü iddia edilen Ali Şeker, olayın ardından eve gelen meslektaşlarına teslim oldu. Ali Şeker, çifte cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

ÖLMÜŞ KIZINI SUÇLADI

Eşi Hatice'den 1992 yılında boşandıktan 2000 yılında tekrar nikah yapan Ali Şeker'in yargılanmasına Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Öldürdüğü eşi ve kızı için hakkında iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Ali Şeker, çıktığı ilk duruşmada, olaya, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 14 gün yatarak psikolojik tedavi gören kızı Ceyda'nın neden olduğunu söyledi.

Evden kaçan kızının eğitimine ara verdiğini belirten Ali Şeker, “Olay günü Ceyda ile evde konuşmak istedim. Gezdiği kız arkadaşlarının iyi olmadığını kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini söyledim. Bu uyarıma her zaman olduğu gibi yine hakaretle yanıt verdi. ‘Sen ne biçim babasın. Senden utanıyorum. Adam değilsin’ diyerek hakaret etti. Daha sonra pencereye çıkıp ‘Polis çağırın’ diye bağırdı. Kendisini içeri çektiğimde masa üzerindeki çantamda bulunan tabancamı alıp bana ateş etti. Ben yere eğilince kurşun eşime isabet etti. Ben de Ceyda'nın elindeki tabancayı alıp onu vurdum. Bunlar bilinç dışı olarak 5 yaşındaki oğlumun gözleri önünde gerçekleşti. Üzgünüm” dedi.

KÜÇÜK TANIK DİNLENMEYECEK

Dinlenen tanıkların, Ceyda Şeker'in sürekli evden kaçtığını aile içersinde zaman zaman kavgaların olduğunu söylediği duruşma, eksik evrağın beklenmesi için ertelendi.

Mahkeme heyeti, cinayet sonrası çocuk yuvasına teslim edilip daha sonra halası tarafından alınan olayın tek görgü tanığı olan küçük Y.E.Ş.'yi ise yaşının çok küçük olması ve yaşananları ifade edemeyeceği gerekçesiyle tanık olarak dinlenmemesine karar verdi.