BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis öğrencileri broşürle uyardı

Mersin'de polis ekipleri, okul önlerinde öğrencilere broşür ve el ilanı dağıtarak çeşitli asayiş olaylarına karşı uyardı.

Abone ol

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ilköğretim okullarında dağıtılan broşürlerde, öğrencilerin okulda ve okul dışında nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı. Öğrencilerin yanı sıra velilerin de ilgisini çeken broşürlerde, hem öğrencilere hem de velilere yönelik çeşitli asayiş olaylarına karşı almaları gereken önlemler sıralandı.

El ilanlarında velilere yönelik; "Evinizden ayrılırken kapı ve pencereleri kilitleyiniz. Yeni taşındığınız evin anahtarını mutlaka değiştiriniz. Apartman giriş kapısını sürekli kapalı tutunuz. Gelen kişiyi tanımıyorsanız kapı otomatiğine basmayanız. Seyyar satıcı, dilenci, falcı, bohçacı, anketçi, 'hediye çıkacak' gibi bahanelerle evinize girmek isteyenleri içeri almayınız. Hırsızların önce yatak odasını karıştırdığını düşünerek kıymetli eşyanızı evinizin değişik yerlerine koyunuz" gibi uyarılar yer alırken, öğrencilere yönelik ise, "Mahalle polisinizi tanıyın ve onun bir ağabeyiniz olduğunu unutmayın. Tanımadığınız kişilere kapınızı açmayın. Tanımadığınız kişilerin verdikleri hediyeleri almayınız ve size yakınlık göstermelerine müsaade etmeyiniz. Bedeniniz özeldir ve yalnızca size aittir, kimsenin dokunmasına izin vermeyin. Tanımadığınız kişilerin aracına binmeyin. Okula, bilinen işlek caddelerden ve arkadaşlarınızla birlikte gidip geliniz. Şüpheli şahısları '155 Polis İmdat' telefonuna bildirin" gibi uyarılara yer verildi.