BIST 10.710
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.518,40
HABER /  GÜNCEL

Polis Galatasaray tesislerinde arama yapıyor

Polisin Galatasaray tesislerinde arama yaptığı ve kulübün sportif koordinatörü Bülent Tulun'un ifadesini aldığı haberleri ardından kulüpten yapılan açıklamada, konunun şike soruşturması ile ilgisi olmadığı savunuldu.

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nün Florya'daki Metin Oktay Tesislerinde ve Seyrantepe'deki yönetim katında arama yapıldığı haberleri ardından kulüpten yapılan açıklamada, polisin kulübün sportif koordinatörü Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Galatasaray yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan, kısa bir süre önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Bülten Tulun aleyhinde herhangi bir suçlama olmadığını ve kendisine tanık sıfatıyla başvurulduğunu söyledi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, emniyet mensuplarının bu nedenle Tulun'la Metin Oktay Tesislerinde bir araya geldiği bildirilmişti.

Sedat Doğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Tulun'un arama emri olmamasına rağmen polis memurlarını evine davet ettiğini de belirtti.

Doğan, soruşturma kapsamında güvenlik güçlerine yardımcı olmaya hazır olduklarını ve polisin Tulun'la 2007 yılında yazılmış mektup niteliğinde bir belge ile ilgili görüştüğünü de söyledi.

Doğan ayrıca, Tulun'un polise ifade vermesinin şike soruşturmasıyla ilgisi olmadığını da savundu.

Şike soruşturması kapsamında bir süre önce açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, soruşturmada adı geçmeyen bir takımın daha olduğunu söylemişti.

Şike soruşturması kapsamında şu ana kadar, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 31 kişi tutuklandı.