BIST 10.285
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP karargahında Ankara zirvesi

CHP Ankara İl Başkanlığında yaşanan krize genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu el koydu.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Ankara İl Başkanlığındaki tartışmaya Kılıçdaroğlu el koydu. Yaşanan gerilim üzerine il başkanı istifasını sundu.

İstifa eden il başkanı Tarık Şengül'ü yeniden atayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu akşam da Ankara milletvekilleri, belediye başkanları ve il yönetimini biraraya getirdi. Ankara'da uyum içinde çalışma isteyen Kılıçdaroğlu yeni dönemde kentet izlenecek yol haritasını konuştu.

Parti içindeki tartışmalar nedeniyle Şubat ayından beri Ankara İl Başkanlığı'nı yürüten Tarık Şengül ve il kadrosunda 11 kişi istifalarını genel merkeze sundu.

Ancak CHP yönetimi Şengül'ü yeniden atadı ve Ankara il yönetimini belirleme konusunda da tam inisiyatif verdi. Bunun üzerine Şengül de görevi yeniden kabul etti.

Ancak Ankara'daki krizi sonlandırmak bununla kalmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin Ankara milletvekilleri, Yenimahalle ve Çankaya Belediye Başkanları ile il başkanını genel merkezde biraraya getirdi.

Ankara'da uyumlu bir çalışma isteyen Kılıçdaroğlu Başkentte bundan sonra yapılacak çalışmaları ve yerel seçim sürecine hazırlığı konuştu.