BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  GÜNCEL

Polis cenazeleri çöp arabasında

Hindistan'da isyancılarla çatışmada hayatını kaybeden 3 polisin cesetlerinin çöp arabasında taşınması tepkiyle karşılandı.

Abone ol

Hindistan'da isyancılarla çatışırken hayatını kaybeden üç polisin cesedinin çöp toplama arabasıyla taşınması ülkede tepkiyle karşılandı.

Emniyet yetkilileri yaptıkları açıklamada, çatışmada ölen polislerin cesetlerinin nakli için herhangi bir başka yol olmaması sebebiyle çöp arabasından faydalanıldığı belirtildi.

Ölen polislerin taşınma biçimleri Hindistan meclisinde de gerilime sebep oldu.

Muhalefet partisinden milletvekilleri olayda sorumluluğu olan yetkililerin cezalandırılması talebinde bulundu.

Muhalefet partisi sözcüsü Ramesh Varlyani "Maocu gerillara karşı hayatını kaybeden emniyet görevlilerinin iktidar partisi BJP nezdinde değeri olmadığını gördük" demecinde bulundu.

Varlyani hükümetin yaşananlar sebebiyle Hindistan halkından özür dilemesi gerektiğini söyledi.

'Saygısızlık etmedik'

Hindistan polisinden yapılan açıklamada Dantewada bölgesinde yaşanan bombalı saldırı sonrasında ambulans bulunmaması sebebiyle, acilen herhangi bir aracın bulunması gerektiği ve çöp arabasından başka çözüm bulunamadığının altı çizildi.

Emniyet sözcüsü Ankit Garg, "hiçbir şekilde şehitlerimize saygısızlık yapılmamıştır" derken, aracın nakil işleminden önce iyice temizlendiğini belirtti.

Üç polisin ölümüne yol açan Maocu isyancılar, Hindistandaki yerli halkın ve yoksulların hakları için mücadele ediyor.

Ülkenin doğu ve orta bölgelerinde etkin olan grupların son dönemde gerçekleştirdiği en büyük saldırıda Dantewada şehrinde 74 polis hayatını kaybetmişti.

Hindistan yönetimi, Maocu hareketi, Hindistan'ın enbüyük uluslararası güvenlik tehdidi olarak tanımlıyor.