BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,77
HABER /  SPOR

Polatın kurtarıcısı Fatih Terim

Bülent Korkmaz’la yollarını ayıran G.Saray Avrupa’da aradığı hocayı Türkiye’de buldu ancak sert kayaya çarptı.

Abone ol

Bülent Korkmaz’la yollarını ayıran G.Saray Avrupa’da aradığı hocayı Türkiye’de buldu ancak sert kayaya çarptı.

Daha sezon bitmeden teknik direktör arayışlarına başlayan sarı-kırmızılılar Le Guen, Hitzfeld, Houllier, Ramos, Rijkaard, Schuster ve F.Bahçe ile anlaşan Daum dahil birçok hocayla temasa geçti.

Bu isimlerden olumsuz yanıt alınırken, Haldun Üstünel ile birlikte İspanya’da bulunan başkan Adnan Polat buradaki girişimler de sonuçsuz kalınca rotasını Fatih Terim’e çevirdi.

‘LYON’A GELELİM Mİ?’

Polat daha önce teklif götürdüğü Milli Takım Teknik Direktörü’nü dün İspanya’dan 5 kez arayarak “Kurtar bizi hocam. Lyon’a gelelim orada görüşelim” diyerek tam yetkiyle takımın başına geçmesini istedi.

Ancak Terim “Bütün Avrupa’yı gezdikten sonra mı bana geldiniz?. Adnancığım sen istersen Bodrum’a gel orada birlikte tatil yaparız” yanıtı verince sarı-kırmızlılar şoke oldu.

TERİM ile G.Saray’ın ilk yarıda başlamış ama mutlu sonla noktalanmamıştı. Son 2 haftadır yöneticiler adeta Terim’in etrafında dört dönüyorlar.

Parmağından geçirdiği operasyonla birlikte hastanede başlayan markaj, hocanın evindeki istirahat döneminde de sürdü.

Adnan Polat’ın, Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile yaptığı ziyaretlerde iki taraf arasında gelecek ve gidecek futbolcular bile konuşuldu. Futbolun tek başına Fatih Terim’e bağlanması masaya yatırıldı. Hatta Terim yeni ekibini bile G.Saray’da nasıl çalıştıracağını planladı. İtalyan yardımcısı Di Gennaro ve Amerikalı futbolcu geliştirme uzmanı Scott Piri ile görev yapacağını en yakınındaki insanlarla paylaştı. Ama son tercih olduğunu duyunca G.Saray’dan soğudu.

Bu durum sonrasında Terim konusunda geri adım atan Adnan Polat geçen pazar kendisine “Başkan riske girmeyelim. Terim ile anlaşalım. Gidelim ’Hocam sana sözleşme süresi bile söylemiyoruz. Gel futbolun başına geç. İstersen daha sonra yukarı çıkar altına bir hoca bile alırsın’ diyelim.. Terim iyi G.Saraylı’dır. Ya da Bülent hoca ile devam edelim. Son iki maçta çok iyiydik. Seneye daha iyi oluruz” diyen Yiğit Şardan’ın önerisi üzerine kurt hocayı yine gündemine aldı. Polat buna rağmen Haldun Üstünel’le hoca aramak için İspanya’ya giderken, Şardan Terim’in hâlâ ikna edilebileceğini düşündüğü için milli hocayla bağları kopartmadı...

TERİM’E yakın kaynaklar hocanın hâlâ bu transfere sıcak baktığını ancak son tercih solarak görülmesi nedeniyle kalbinin kırıldığını ve bunu nedenle yönetimin işin kolay olmadığını söylerken, G.Saray Terim konusunda oldukça ısrarcı. Polat ve Üstünel’in Lyon’da oynanacak Fransa-Türkiye maçı sonrası Terim için yeniden atağa geçeceği konuşulurken başka bir ilginç gelişmede Adnan Sezgin cephesinde yaşandı.

YANAL YEDEKTE

G.SARAY’DA Terim’in gelmesinden en çok etkilenecek olan Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin bile milli hocaya yapılan görüşmede “Bizi bir tek sen kurtarırsın” demekten geri kalmadı. Ancak Sezgin tüm olumsuz şartları düşünerek pazartesi Ersun Yanal’ı aradı ve “Hocam hazır ol. Seninle görüşebiliriz. G.Saray’a gelebilirsin. Bize haber vermeden kimseye imza atma” dedi.

Son durumun özeti ise şu... Yönetim Terim’i istiyor. Terim transfere sıcak ama kalbi kırık. Biraz daha ilgiye ihtiyacı var. Ersun Yanal yedekte bekletiliyor. Ama sezonu Haziran 20’de açacak olan G.Saray’ın hâlâ bir teknik direktörü yok!