BIST 10.249
DOLAR 32,33
EURO 34,75
ALTIN 2.391,58
HABER /  SPOR

Polat şampiyonluğa inanıyor

Galatasaray Başkan Yardımcısı Polat, şampiyonluğa ulaşacaklarını söyledi..

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile lig şampiyonluğuna ulaşacaklarına inandığını söyledi.

NTV'de canlı yayına katılan Adnan Polat, hastalığı nedeniyle takımının başında son 2 resmi maça çıkamaması üzerine yoğun biçimde eleştirilen Alman teknik adama destek verip, ''Feldkamp ile kesinlikle şampiyon olacağımıza inanıyorum. Aramızda hiçbir sorun yok. 2 veya 3 Ocak'tan itibaren takımın başında olacak. Kendisine güvenimiz tam'' dedi.

Feldkamp'ın ağır bir grip geçirdiğini anlatan Polat, Ankara'daki Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçı öncesi Almanya'ya gitmesine kendisinin izin verdiğini, çünkü dinlenerek, ikinci yarıya tam olarak hazır başlamasını istediğini söyledi. Sarı-kırmızılı takımın, tüm tersliklere karşın başarılı bir ilk yarı geçirdiğini anlatan Polat, ''Bence teknik heyeti ve futbolcuları alnından öpmek lazım. Ben, şampiyon olacağımıza inanıyorum'' dedi.

Futbolcularını değerlendirdi

Kadrodaki futbolcuları hakkında da değerlendirme yapan Polat, Lincoln'ün maçlarda çok faule maruz kaldığını, bu nedenle de sakatlıklar nedeniyle istedikleri verimi alamadıklarını söyledi. Nonda'nın iyi oynadığını, Uğur'un da performansıyla kendisini utandırdığının altını çizen Polat, sezon başında takımdan ayrılan Kolombiyalı kaleci Mondragon hakkındaki bir soru üzerine de, ''Benim bir prensibim var. Galatasaray'da oynamak istemeyen bir futbolcuyu ben tutmam. Mondragon'u çok severim. Ama o şartlarını sundu, 'ben giderim' diye tehdit etti. Ben de 'git' dedim. Diğer mevkilerde olduğu gibi kaleciyle ilgili de araştırma yapıyoruz'' dedi.

Ümit Karan için Avrupa'dan ciddi bir öneri gelmesi durumunda transferi için yardımcı olacaklarını kaydeden Polat, ''Ümit ile konuştum. Türkiye'de sadece Galatasaray'da forma giymek istediğini, ancak kariyerinin son 2 yılında Avrupa'da da oynama heyecanını yaşamak istediğini söyledi. Ümit'e yurtdışından teklif gelirse biz onu tutmayacağız. Kendisine 6 teklif var, Beşiktaş da istedi'' diye konuştu.

Polat ayrıca, UEFA Kupası'nda çeyrek final oynamak istediklerini, Galatasaray Kulübü'nün mali açıdan önemli mesafeler aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Futbol için parasal güç çok önemli. 4 önemli projemiz vardı, 2'si hayata geçti. Bunlar olursa Galatasaray'ın önü çok açık. Nakit akışında rahat değiliz. Ama tüm kulüplerin mal varlıkları yanyana geldiğinde bile, 10 ile çarpın, yine de Galatasaray'ın yarısı kadar etmez.''