BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Açlık grevi hastanelik etti

CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı'nda başlatılan açlık grevi hastanede bitti

Abone ol

CHP Gaziantep Şahinbey İlçe Başkanlığı'nda 3 gün önce başlatılan açlık grevinde bir yönetici, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılırken, 2 yönetici ise sağlık ekipleri tarafından gözetim altına alındı.

CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı görevinden alınan Deniz Kurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açlık grevinde 3. güne geldiklerini belirterek, şeker ve tansiyon hastası olan yönetim kurulu üyesi Emine Aka'nın, Hatem Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Aka'nın, tedavinin tamamlanmasının ardından ilçe binasına gelerek grevi sürdüreceğini belirten Kurtoğlu, ilçe sekreteri Hayri Sucu ile yönetim kurulu üyesi Rabia Altuğ'un da parti binasında sağlık ekipleri tarafından gözetim altında tutulduklarını bildirdi.

Demokrasi için açlık grevini sürdürmekte kararlı olduklarını kaydeden Kurtoğlu, partinin üst düzey yöneticilerinin ''grevi bırakın, ihracı durduralım'' biçiminde öneride bulunduklarını öne sürerek, ''Ancak biz bu hareketimizi sürdürmekte kararlıyız. Bu ülkenin, CHP'nin sosyal demokrat iktidarına ihtiyacı var. Herkesin ve bizi yönetenlerin bu gerçeklerin farkına varması gerekiyor'' dedi.

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Deniz Kurtoğlu ve 14 ilçe yöneticisi, görevden alınmalarını gerekçe göstererek 3 gün önce açlık grevine başlamışlardı.