BIST 10.279
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,10
HABER /  GÜNCEL

Platini: Ş.Ligi diğer turnuvaları öldürdü

UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar Ligi'nin diğer turnuvaları 'öldürdüğünü', ama bu konuda herhangi bir değişiklik yapma planları olmadığını söyledi.

Abone ol

UEFA Başkanı Michel Platini, Şampiyonlar Ligi'nin diğer turnuvaları 'öldürdüğünü', ama bu konuda herhangi bir değişiklik yapma planları olmadığını söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nin topladığı ilgi ve yarattığı mali kaynak, Avrupa Ligi ve ulusal liglerdeki şampiyonluk mücadelelerini gölgede bıraktı.

Platini de Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar ligi, topladığı yoğun ilgi nedeniyle, diğer turnuvayı öldürdü, yok etti. Avrupa Ligi'nin çekiciliğini arttırmak istiyoruz. Ama şu anda neredeyse herkes, işlerin olduğu gibi kalmasını istiyor. " dedi

Platini, 2022 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini yapacak Katar'a da uyarılarda bulundu.

UEFA Başkanı, turnuvanın oyuncuları ve taraftarları çöl sıcağından korumak için, kış aylarında yapılması gerektiğini söyledi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter'in halefi olarak görülen Platini, Dünya Kupasına diğer bölge ülkelerinin de dâhil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Platini, "Katar'a iki koşulla destek veriyorum. Sıcaklık nedeniyle turnuva kış aylarında yapılmalı. 40 derece sıcaklığın üzerinde futbol oynamak imkânsız hale gelir. Bu durum taraftarlar için de dayanılmaz olur. Ayrıca komşu emirlikler de dâhil edilmeli ki, Dünya kupası tüm bir bölgede düzenlenmiş olsun" diye konuştu.

BBC'nin Avrupa futbolundan derlediği haber, analiz ve izlenimleri, BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası Altıpas'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.