BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,43
HABER /  GÜNCEL

Platini: Irkçı saldırı yaşanırsa maç yarıda kalır

UEFA Başkanı, Ukrayna ve Polonya'da hakemlere maç sırasında ırkçı hakaretlerin yaşanmaması durumunda maçı tatil etme yetkisi verildiğini belirtirken, ırkçı hakarete tepki göstermek için sahayı terkedecek futbolcunun sarı kartla cezalandırılacağını söyledi

Abone ol

UEFA Başkanı Michel Platini, Euro 2012 sırasında ırkçı hakaretlere tepki göstermek için sahayı terkedecek futbolcuların sarı kartla cezalandırılacaklarını söyledi.

BBC'nin Panorama programı, Polonya ve Ukrayna'da stadyumlarda yaygın olarak yaşanan ırkçı saldırıları belgelemişti.

Manchester City'nin İtalyan golcüsü Mario Balotelli, eğer ırkçı hakaretlere maruz kalırsa sahayı terkedeceğini açıklamıştı.

Ancak Platini, ''Cezası sarı kart. Maçın hakemi futbolcu değildir'' dedi.

Platini ayrıca turnuva sırasında yaşanacak ırkçı olaylarla mücadele edileceğinin altını çizdi.

UEFA Başkanı, ''Kararı verecek olan hakemdir, maçı yarıda bırakabilir. Irkçılık söz konusu olduğunda böyle bir yetkileri var'' dedi.

Hakemlere eğer sorun yaşanırsa maçı tatil etmeleri yetkisi verildiğini kaydeden Platini, ırkçı olayların yaşanmasının kendi şöhretini lekeleyip lekelemeyeceği sorularına ise, ''Dalga mı geçiyorsunuz. Avrupa'da İngiltere ya da Fransa'daki ırkçılardan benim sorumlu olduğumu mu düşünüyorsunuz'' dedi.

UEFA Başkanı, kurumun ırkçılıkla mücadele için yürütülen çalışmalara destek verdiklerini belirtirken, ''Ama ben toplumun sorumlusu değilim'' dedi.

Platini, futbolda ırkçılığın sadece Euro 2012'nin evsahibi olan Polonya ve Ukrayna'nın sorunu olmadığını kaydederken, ''Irkçılık konusunda program yapmak istiyorsanız her yere gidebilirsiniz, çünkü çok sayıda ülkede milliyetçilik artıyor. Fransa'ya, ABD'ye, İngiltere'ye gidin, oralarda da ırkçılık sorunu bulabilirsiniz. Ama Doğu Avrupa'da daha fazla milliyetçi var bu doğru'' dedi.

Platini, ayrıca iki ülkeyi de organizasyon konusunda eleştirmiş, konaklama fiyatlarını arttıran Ukraynalı otelcileri ''haydut'' olarak nitelemiş, Polonya'da da sahaların kalitesi konusunda rahatsızlığını dile getirmişti.

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, ülkesindeki ırkçı saldırılar konusundaki endişeleri gidermek için çaba gösterdiklerini, hooliganların yetkililer tarafından bilindiklerini ve güvenlik birimlerinin de maçları yakından izleyeceğini söyledi.