BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Plakaya ceza isyanı !

Pul parası bulunmasıyla birlikte yıllar önce kesilmiş trafik cezalarının ödeme tebligatları da birer birer vatandaşa ulaşmaya başladı. Ancak vatandaş ise isyanlarda.

Abone ol Güneş Gazetesi'nin haberine göre, 2004 yılı boyunca, pul giderleri karşılanamadığı için gönderilemeyen 2.5 milyon ceza makbuzu sürücü adreslerine postalandı. Sadece İstanbul için düzenlenen ceza makbuzu sayısı 860 bin...

SAVUNMA HAKKI YOK
Plakaya yazılan cezaların suistimale açık olduğunu söyleyen vatandaşlar, 'Suçu nerede ve nasıl işlediğimizi bilmiyoruz. Kendimizi savunma ve itiraz etme hakkımız da yok. Bize sadece cezayı ödemek düşüyor' diye tepki gösteriyorlar.

YA ART NİYETLİYSE
Bu uygulama sayıları 12 bini bulan Fahri Trafik Müfettişleri tarafından tercih ediliyor. Vatandaş da sormadan edemiyor: 'Görmeden ve emin olmadan kesmedikleri ne malum? Ya da art niyetli davranmadıkları'.

ÇARPICI ÖRNEKLER
Örnek de veriyorlar, 'Koyu Galatasaraylı bir müfettiş, sırf 'FB' diye plakaya ceza yazabilir. Ya da ısrarla kendisinden yol isteyen sürücüye sinirlenip, kalemine yapışabilir. Karısıyla kavga edip, hıncını sürücüden de çıkarabilir.'