BIST 10.547
DOLAR 32,28
EURO 35,04
ALTIN 2.480,47
HABER /  GÜNCEL

PKKyla savaşmayız af ilan edin

AB ile müzakerelerin donmak üzere olduğu şu günlerde Talabani'den Türkiye'yi kızdıracak sözler.

Abone ol

Türkiye 'limanlar hamlesi' sonrası hem içte hem dışta son derece bir dönemeçte. Bir yanda içeride bilgilendirme krizini nasıl aşılacağı soru işareti iken dışarda da AB ile müzakereler son derece kritik bir virajda.

Tabi bu arada Irak kaynamaya devam ediyor ve PKK terörü hergün şehit almayı sürdürüyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge Irak Devlet Başkanı Talabani’ye çok yakın bir isim olarak Kuzey Irak’ta iş yapan gazeteci İlnur Çevik aldığı bilgiler Türkiye'nin canın sıkan bir nitelik taşıyor.

Türkiye'nin PKK ile mücadelede Iarak'tan daha aktif bir rol almasını istediğini fakat Talabani'nin buna cevap olarak Ankara'ya şunları söyledi: "Çekirge Talabani'nin bu sözleri karşısında Ankara'nın bu düşüncelerini ise şöyle özetliyor:

"Talabani hálá gerçeklerin farkında değil. ABD arkasında olduğu için böyle fütursuzca konuşuyor. Suriye en düşmanca tavır içindeyken bile terörist başını televizyonuna çıkartıp röportaj yaptırtmadı. Ama Irak’ta Murat Karayılan’la TV’de röportaj yaptırıldı. Bunlar gözden kaçmıyor. "