BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.423,74
HABER /  GÜNCEL

PKKnın önemli ismi öldürüldü

Bölücü örgüt PKK'nın askeri kanadının en önemli isimlerinden biri öldürüldü..

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın en eski militanlarından 'Sarı İbrahim' kod adlı Ramazan Toptaş, örgüt içi hesaplaşmada infaz edildi.

Edinilen bilgilere göre, 1978 yılında terör örgütü PKK kadrolarına katılan terörist Ramazan Toptaş, önceki gün örgüt içinde infaz edildi. PKK saflarına, yıllar önce öldürülen 'Agit' kod adlı Mahsum Korkmaz ile birlikte katılan ve ilk silahlı militanlar arasında yer alan Toptaş'ın, 28 yıl boyunca Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda sayısız kanlı eyleme karıştığı belirtildi.

PKK'nın İmralı'da tutuklu bulunan lideri Abdullah Öcalan'ın da önem verdiği teröristler arasında yer alan Toptaş'ın, 1 Ağustos'ta Kandil Dağı'nda infaz edildiği öğrenilirken, militanın infaz nedeni hakkında net bir açıklama yapılmadı.

Diyarbakır, Batman, Tunceli, Bitlis, Bingöl, Siirt ve Şırnak ile Türkiye'nin turistik bölgelerinden Akdeniz'deki eylemlerin fitilini çeken isim olarak gösterilen ve yaptığı kanlı eylemler nedeniyle örgütün komuta kadrosuna geçen teröristin, daha sonra Kuzey Irak dağlarına geçerek, örgüte desteğini buradan verdiği öğrenildi.

Bazı istihbarat kaynakları ise, 'Sarı İbrahim' kod adıyla bilinen Ramazan Toptaş'ın, 'ihanet' suçlamasıyla infaz edildiğini belirtiyor.