BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  DÜNYA

Irakta gazeteci katliamı

Irak'ta 2 gazeteci daha silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldü.

Abone ol

Irak'ta şiddet olayları devam ederken, 2 gazeteci daha silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldü.

Irak Gazeteciler Sendikası Sözcüsü Muayyed Aziz'in verdiği bilgiye göre, Bağdat'ta yerel bir gazetede çalışan Abdülvahap Abdülrezzak El Kaysi ile Telafer'de yayın yapan ABD destekli bir gazetede köşe yazarı olarak çalışan Riyad Atdo bugün öldürüldü.

Gazetecilerin kimliği belirsiz silahlı kişilerce vurularak öldürüldüğünü belirten Aziz, gazetecilere yönelik saldırıların biran önce durmasını ve olayın faillerinin bulunmasını istedi. İki gün önce de İran merkezli özel El Alem TV'nin muhabiri Adil El Mansuri, anons yaparken yanından geçen otomobilden açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Mansuri'nin Şii olduğu belirtilmişti.

Son ölümlerle birlikte Irak'ta öldürülen gazetecilerin sayısı 150'e yükseldi. Bunlardan 87'sinin silahlı isyancıların saldırısı, 22'sinin bombalı saldırılar, 19'unun ise yerel güçlerle ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından öldürüldüğü belirtiliyor.

Öte yandan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü de saldırıları kınayarak, gazetecilere karşı işlenen suçların faillerinin bulunması çağrısında bulundu.