BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Komşudan İsraile tepki

Yunanistan sol partileri üyeleri ve Müslüman bir grup İsrail'i protesto eylemi yaptı

Abone ol

Yunanistan sol partileri üyeleri ile Atina'da yaşayan Lübnanlı ve Filistinli Müslümanlar, Atina Özgürlük Parkı'nda toplanarak İsrail ve Amerika'yı protesto etti.

Akşam saatlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Özgürlük Parkı'nda toplanan göstericiler, ilk olarak Amerika elçiliği önüne yürüyerek, burada ABD karşıtlı çeşitli sloganlar attı. Göstericiler, ABD elçiliğinden sonra İsrail elçiliğine gitmek üzere yürüyüşe devam etti. Bir süre sonra İsrail elçiliği önüne gelen göstericiler, elçilik önünde yoğun polis güvenliği ile karşı karşıya kaldı. Protestocular, İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler ve Lübnanlılar adına 1 dakika saygı duruşunda bulunduktan sonra, hep bir ağızdan Lübnan milli marşını okudu.

Göstericiler, elçilik önünde İsrail bayrağı ve ABD Başkanı George W. Bush, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz'in fotoğraflarından oluşan pankartları yaktı. Göstericilerden Lübnanlı Ali E.D. adlı vatandaş, "İsrail Devleti bizi yenemeyecek, Lübnan halkı İsrail kuvvetlerine karşı direnmeye devam edecek" dedi. Göstericiler arasında yürüyüş boyunca küçük kızını omzunda taşımasıyla dikkat çeken bir başka Lübnanlı Muhammed K. İse, "Ben Müslüman'ım, eşim ise Hıristiyan. Buna rağmen çocuklarımı Hizbullah sevgisiyle büyüttüm. Yaşasın Hizbullah" diye konuştu.

Göstericiler, İsrail elçiliği önünde yarım saate kadar slogan attıktan sonra gruplar halinde dağıldı. Yunan polis kuvvetleri, elçilikten uzaklaşana kadar göstericilere yol boyunca refakat etti.