BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,45
HABER /  DÜNYA

PKKnın kolu PJAKa ABD desteği

New Yorker, Bush'un İran rejiminin istikrarını bozacak ülke içi operasyonlara hız verdiği, terör örgütü PKK baglantılı PEJAK'ı da desteklediğini yazdı.

Abone ol

Amerikan New Yorker dergisi, CIA’in ve Amerikan özel kuvvetlerinin İran’daki rejimi istikrarsızlaştırmak için terör örgütü PKK’nın İran’daki kolu PJAK ile bağlantı kurduğunu iddia etti.

Dergi, hükümetin İran rejiminin istikrarını bozmak için Kongre’den 400 milyon dolarlık gizli bir ödenek aldığını yazdı. Makaleyi kaleme alan yazar Seymour Hersh, gizli ödeneğin İran içindeki operasyonları artırmak için kullanıldığını savundu. Hersh, Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü CIA ve Amerikan özel kuvvetlerinin bu amaçla, Irak’taki etnik gruplarla ilişkide olduğunu kaydetti.

Bu gruplar arasında, terör örgütü PKK’nın İran’daki kolu PJAK’ın da bulunduğunu savunan Hersh, PJAK’ın desteklendiği yönündeki haberlerin, Ankara ile Washington arasında sürtüşme yarattığını anlattı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı PJAK’ı desteklediği yönündeki haberleri kabul etmiyor.

New Yorker’daki makalede, Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates ve birçok komutanın, İran’a saldırı düzenlenmesine karşı çıktığı da belirtildi.