BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 34,98
ALTIN 2.446,80
HABER /  GÜNCEL

PKKnın kabusu geri döndü

Güneydoğu'ya özel tim takviyesi yapılıyor. İlk etapta 123 özel harekatçı gidiyor.

Abone ol

İçişleri Bakanı Osman Güneş başkanlığında dün yapılan ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve üst düzey polis şeflerinin de katıldığı güvenlik toplantısında yeni kararlar alındı.

Buna göre, doğu illerindeki görevini tamamlayarak batı illerine tayini çıkan Özel Harekát polislerinin geçici görevle tekrar bu illere takviye olarak gönderilmesi benimsendi.

İlk aşamada 123 Özel Harekátçı’nın başta Şırnak, Hakkári ve Siirt olmak üzere bölgeye gönderilmesi kararlaştırıldı. Bu sayının gerek duyulması halinde 1000’e kadar çıkarılması için hazırlık yapılması yolunda Özel Harekát Daire Başkanlığı’na talimat verildi.

YENİ KURS

Özel Harekát Dairesi’ne yeni personel alınmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor. Emniyet yetkilileri, Temmuz ayında açılacak yeni kurs döneminde 250 personele daha Özel Harekát kursu verileceğini, bu personelin eğitimlerini müteakip doğu illerine atamasının yapılacağını belirttiler.

Türkiye çapında 4 bin 500’e yakın Özel Harekát eğitimi almış polis görev yapıyor. Özel Harekát kadrosu 1990’lı yıllarda 7 binlere kadar çıkarılmıştı. Ancak bu sayı bazı nedenlerden dolayı 4 bin 500’e kadar geriledi. Şimdi tekrar en azından 5 bin de sabitlemek için çalışmalar sürüyor.