BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,60
ALTIN 2.380,07
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın gücü altın üçgende gizli

Emniyet istihbaatın kurucularından 84 yaşındaki Ergun Gökdeniz'den, PKK üzerine çarpıcı tespitler...

Abone ol

Terör örgütü PKK’nın bir holding olduğunu söyleyen Gökdeniz, “PKK’ya para veren herkes onun sahibi olur” görüşünde.

Gökdeniz, "altın güçgen" denilen ve uyuşturucu üzerinden büyük paraların döndüğü bölgede faaliyet gösteren PKK'nın bu nedenle silah bırakmayacağını söylüyor.

Devlet içerisinde önemli görevlerde bulunmuş, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün içerisinde oluşturulan İstihbarat Teşkilatı'nın kurucularından olan Ergun Gökdeniz, adından sıkça söz ettirmiş bir isim.

84 yaşında olan ve halen avukat olarak çalışan Gökdeniz'le Yeni Akit gazetesinden Ramazan Alkan konuştu. Manşete taşınan röportajda Gökdeniz, olayın maddi yönüne dikkat çekerek şunları söylüyor:

PKK "ALTIN ÜÇGEN"DE

"PKK bir holding. Ben PKK'yı 10 milyon dolara satın alırım. Parayı veren PKK'yı alır. PKK silah bırakmayla bitmez de dağılmaz da. Bizim “Altın üçgen” dediğimiz Irak, İran, Türkiye üçgeninde çok büyük paralar dönüyor. Eroin, morfin nereden geliyor? Afganistan'dan geliyor. Irak'tan, İran'dan geçiyor. İran'da uyuşturucuya karşı idam cezası olmasına rağmen, buradan uyuşturucu kolay bir şekilde geçiyor. Türkiye'ye geliyor. PKK eroin yapmıyor. İmalatla hiçbir ilgisi yok. Sadece dağıtımını yapıyorlar. Kime yapıyorlar, bu “Aptal Avrupa”ya yapıyorlar. Terör örgütü buradan çok büyük para kazanıyor. Şimdi siz olsanız bu kadar para kazandığınız bir yerde bu işi bırakır mısınız? Altın üçgen dediğimiz bölgede bunu silahsız yapabilir misin? Yapamazsın. PKK orada makbuz kesiyor. Uyuşturucudan sınırdan geçen her şeyden vergi alıyorlar bu adamlar. Şimdi Güney Amerika'da PKK gibi silahlı örgütler var. Bunlar uyuşturucu kartellerinin tetikçiliğini yapıyorlar. Mesela Kolombiya, en büyük uyuşturucu ticaretinin yapıldığı yerlerden bir tanesi. Kolombiya hükümeti oradaki silahlı örgütlerle baş edemiyor. Kolombiya'daki durumun hiçbir terör olayıyla ilgisi yok. Peru baş edemiyor. Çünkü çok büyük paralar dönüyor. ABD'nin kendisi bile baş edemiyor. Engel olmak istemiyor, ama o güçler kendisinden daha güçlü. Devletin içinde de bu işten nemalananlar var. Niye baş edemiyor, acizliklerinden mi? Değil, paralar çok büyük."

Muhabirin Kürt sorunu hatırlatmasına silahla aşina olmuş bölgenin kültür yapısına dikkat çekiyor. Osmanlı döneminde silahlı aşiretlerin altını çizen Gökdeniz, PKK'nın şimdiki yapısını ise şu sözlerle anlatıyor:

"BU BİR KÜLTÜR"

Evet. Bizim Güneydoğu'daki meselede bir farklılık var. Sözde kutsal bir görev var orada. Terör örgütünün üzerinden o kutsallığı sıyır, geriye ne kalır, para babalarının yüzünü görürsün o zaman. Halk o zaman diyecek ki “Ulan bunlar kaçakçılık muhafızları.” PKK silah bırakacak, müzakere edecek… Ben bunlara hiç inanmıyorum. PKK silah bırakmaz. Niye bıraksın? PKK'yı sadece siyasi bir gerilla olarak kabul ettiğin zaman, yanılırsın. PKK, elinde gümrük makbuzu olan, kaçakçıdan vergi alan fiili pragmatik devlet görevlisi gibi hareket ediyor. O görevi de silahla yapıyor. Osmanlı zamanından PKK var mıydı? Ne vardı? Silahlı aşiretler vardı. Hamidiye Alayları vardı. Bunlar ne yapıyorlardı, yol kesiyorlardı, adam soyuyorlardı, köy basıyorlardı, hatta İran'a gidip orada talan yapıyorlardı. Bu bir kültür. Bunu önleyemezsin. Bu böyle devam edecek.