BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKKnın ekmeğini kestiler

Kandil'e giriş çıkışlar tutuldu. Peşmergeler çembere aldı. Araçlar aranıyor.

Abone ol

Türkiye'nin kararlı tutumu ve sınır ötesi operasyon ihtimali, K. Irak yönetimini PKK'ya karşı harekete geçirdi. Kandil Dağı'nı çembere alan peşmergeler, ikmal yollarını kesti. Gıda maddeleri, ilaç ve tıbbî malzeme bölgeye sokulmuyor.

Türkiye'nin diplomatik baskıları ve terörle mücadele konusundaki kararlılığı sonuç vermeye başladı. Kuzey Irak'taki yerel yönetim, terör örgütü PKK'nın nefes borularını kesmek için harekete geçti. Kandil Dağı'nın eteklerinde ciddi bir hareketlilik var.

Yeni kontrol noktaları kurarak bölgeyi adeta çembere alan peşmergeler, örgütün ikmal yollarını kesti. Gıda maddelerinin yanı sıra ilaç ve tıbbi malzemelerin bölgeye girişine izin verilmiyor. Sıradağların eteğindeki Çoman ve Ranya'ya giden bütün araçlar didik didik aranıyor. Hacı Umran'da peşmergeler 24 saat nöbet tutuyor.

PKK'nın hakimiyetine son vermek için Mahmur Kampı'na özel birlik yerleştirildi. Bugüne kadar rahatlıkla örgütün kamplarına giren gazeteciler de artık kontrol noktalarından geri dönüyor. Türk topçularının önceki gün vurduğu Avaşin bölgesinin Pırbela mıntıkası ile sınır yollarda da peşmergeler devriye geziyor. ABD askerleri ise bölgede gözcülük yapıyor.

PKK'nın yuvalandığı dağlık alanın yüksekliği 3 bin 600 metreyi aşıyor. Havaların gittikçe soğuduğu bölgede yer yer kar yağışı gözleniyor. Çatışma ihtimaline karşı peşmergelere mühimmat ve silah takviyesi yapıldı, bölgede görev yapan permergelerin tamamı çelik yelekli.