BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılardan askere değil polise saldırın emri!

PKK’lıların, “Askere sıradan eylemleri durdurun, mahalle aralarındaki polise eylem yapın” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığı saatlerde PKK'nın Türkiye sınır hattı içindeki Ağrı ve Tendürek Dağları'nda konuşlanan sözde Serhat saha komutanlığı karargah telsizinden yapılan konuşmalar ortaya çıktı. Telsiz konuşmalarında PKK'lı teröristlere, Doğu Anadolu bölgesindeki bazı yerleşim birimlerinde 'serhıldan' adı altında halkı sokaklara dökmeleri talimatı verildi.

Telsiz konuşmalarında halkın talimata uymaları için teröristlere “Bunun için arkadaşlar biraz politik yaklaşsalar iyi olur”, “Köy Yollarını ana yolları ve mahalleri tutun” mesajları verildi. Teröristlere verilen talimatlardan biri de “Askere sıradan eylemleri durdurun, mahalle aralarındaki polise eylem yapın” oldu.


1980 DARBESİ VURGUSU
PKK'nın tüm girişimlerine rağmen ve Serhat bölgesindeki bazı aşiret liderleri ve bölgedeki kanaat önderleri sokağa çıkmadı. Aşiret liderleri ve bölgedeki kanaat önderleri, PKK'ya 'sokağa sadece demokrasiye sahip çıkmak için inilebileceklerini' iletti. Kanaat önderleri gelen PKK'lılara 1980 askeri darbesini hatırlattı ve “darbelerin en fazla mağdurları bizler olduk” dediği belirtildi.


ÖCALAN YALANI
Darbe girişiminin gerçekleştiği saatlerde Irak Kürt bölgesinin Süleymaniye kentindeki irtibat bürosunda görevli bir askerin, PKK'nın Süleymaniye'deki medya savunma alanları sorumlusu ile irtibata geçerek “Öcalan darbe sırasında yaralandı” mesajını verdiği öğrenildi. Sabah saatlerinde ise FETÖ'nün Süleymaniye'deki düşünce kuruluşu yetkilisi Ekrem O. ve beraberindeki bir kişi ile PKK'nın Süleymaniye'deki 2 yetkilisinin bir araya gelerek Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin görüşme yaptığı yerel kaynaklar tarafından ifade edildi. Darbecilerin, Öcalan kartını oynayarak terör örgütü PKK'yı bölgede hareketlendirmeyi planladığı ancak Hükümetin resmi açıklaması ile rüzgarın şimdilik tersine döndüğü kaydedildi.