BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı kadınların cinayetinde flaş gelişme

Adalet Bakanlığı Paris'te Sakine Cansız ve diğer 2 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili Fransa'ya başvurdu.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Paris'te 3 kadının öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Fransa adli makamlarından soruşturma dosyasının örneğini talep etti.

Paris'teki cinayetlerle ilgili Türkiye'de başlatılan soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, Fransa adli makamlarına iletilmek üzere hazırladığı adli yardım evrakını Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

Adli yardım evrakında, Fransız makamlarından, cinayetlere ilişkin soruşturmalar kapsamında şüpheli ve tanık ifadeleri, olay yeri tutanakları ve kamera kayıtlarının da arasında bulunduğu bütün bilgi ve belgelerin örneği talep edildi.

Adli yardım evrakı, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Fransa makamlarına iletilecek.

Bu arada Savcı Bayındır, emniyetten de cinayetlerin faili olarak Fransa'da tutuklanan Ömer Güney'in Ankara'ya gelip gelmediği, geldiyse nerede kaldığı ve kimlerle temasta olduğunun araştırılmasını istedi.

Paris'teki Kürt Enstitüsü'nde, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez 9 Ocak 2013'te silahla vurularak öldürülmüştü.