BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.430,11
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı kadınlara infazda şifreli kapı

İmralı görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde gerçekleşen bu suikast beraberinde bir çok soruyu da getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER  - 3 PKK'lı kadının infazını kim yaptı? PKK'ya yakın haber kaynakları Türkiye'yi suçluyor. Fransız polisinin verdiği bilgiler ise PKK'daki örgüt içi infazı işaret ediyor. PKK'dan faydalanan yabancı örgütleri de işin içine katınca bu infazı çözmek hayli zor görünüyor.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez... Üçü de kadın... Üçü de aynı şekilde başlarına kurşun sıkılarak susturucu silahla öldürüldü.

Peki bu suikastlerin amacı neydi?
Ne tür bir mesaj verilmek istendi?
Neden kadınlar seçildi?

Örgüt içi hesaplaşma mı başladı?

SUİKASTİ AŞIRI UÇLAR YAPMIŞ OLABİLİR

Paris Kürt Enstitüsü başkanı Kendal Nezan "Olayın Türkiye ile Abdullah Öcalan ile görüşmelere başladığı bir dönemde olması dikkat çekici. Aşırı uçtakilerin yapmış olma ihtimali var." dedi.

(DEVAMINI OKU)

ÖRGÜT İÇİ İNFAZ MI?
ŞİFRELİ SİSTEM VARMIŞ


Suikastlerde öne çıkan en önemli nokta bu... 3 PKK’lı kadının öldürülmesine ilişkin İtalyan gazetesi La Repubblica, çok önemli bir detay aktardı.

Örgüt içi hesaplaşma mı?” teorisini güçlendirecek bilgiye göre, suikastın gerçekleştiği binanın birinci katına ancak şifreli bir sistemle girilebiliyordu. Bu kata ulaşım dahili telefon sistemiyle mümkün oluyordu. Gazete bu nedenle, öldürülen kadınların, suikastçılarına kapıyı açmış olma ihtimalinin güçlendiğine dikkat çekti.

Paris polisi de şimdiye kadar elde edilen bilgiler ışığında olayın "bir örgüt içi hesaplaşma olduğunun güçlü bir ihtimal olduğu" yönünde bilgi aktarıyor.

PKK TÜRKİYE'YE İHALE ETMEYE ÇALIŞIYOR

PKK'ya yakın haber siteleri 3 kadın teröristin öldürülmesiyle ilgili Türkiye'yi suçlayan yayınlar yapıyorlar. Paris'teki cinayetin işlendiği yerin önünde toplanan PKK'lıların attığı ""Katil Türkiye, işbirlikçi Hollande" sloganları, örgüt tarafından bu işin Türkiye'ye ihale edilmeye çalışıldığını gösteriyor.

sakine-cansiz-.jpg

Bu durum hayli dikkat çekici. Kürt kamuoyunu yönlendirmeyi hedefleyen bu yayınlar İmralı sürecini Kandil'in baltalama girişimi gibi bir tablo ortaya koyuyor. Zira bu cinayetler şu anda Türkiye'nin izlediği "barışçıl" rotaya hiçbir şekilde uymuyor.

DERİN DEVLET Mİ?

Ortada bir çok soru var. Öne çıkan bu suikastlerin zamanlaması. Niye şimdi niye İmralı görüşmeleri başlamışken? Bu durum, tesadüf olamayacak kadar planlı ve belli bir amaca yönelik bir eylem görüntüsü veriyor. Akıllara da PKK'nın bitmesini istemeyen "derin" güçler geliyor.

PROFESYONEL İŞİ! YABANCI İSTİHBARAT
ÖRGÜTLERİ Mİ YAPTI?


Cinayetlerin işlendiği yer Paris'in en kalabalık ve en sıkı korunan caddelerinden biri olan Paris Gare du Nord'un hemen yanındaki cadde. PKK'lıların ofisi ise Fransız Polisi'nin sürekli gözetim altında tuttuğu yerlerden biri.

Suikastlerin saati tam olarak bilinmiyor. Ancak susturucu silah kullanıldığı kesin olarak tespit edildi. Bu da olayın profesyonel olduğu kanaatini güçlendiriyor. Bu noktada da gözler Türkiye'nin Kürt sorununu çözmesini istemeyen ülkelere kayıyor.

İLGİNÇ BİR NOKTA: NİYE KADINLAR?

Sakine Cansız PKK'nin kurucu üyelerinden. PKK'nin şu an hayatta kalan bir kaç kurucu üyesi arasındaki tek kadın... Haliyle de suikastler bir mesaj taşıyor.
Peki o mesaj ne?
Bu suikastin perde arkasında ne var?
Cevaplanması gereken sorular bunlar...
PKK'yı tasfiye edecek İmralı görüşmelerinin hararetlendiği bir dönemde bu infazlar kritik önem arzediyor. Görünen o ki birileri bu süreci sabote etmeye çalışıyor.
Peki bu birileri kim?