BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.431,51
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan vahşi katliam! Bengi'nin yanında yazılı not bulundu

Ağrı’da direğe bağlanarak infaz edilen AK Partili Mevlüt Bengi’yi PKK’nın katlettiği kesinlik kazandı. Olayın olduğu köy ve civarında önceki gün itibariyle 5 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Abone ol

Doğubayazıt’a bağlı Türkmen köyünde bakkallık yapan Mevlüt Bengi’nin 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye destek olduğu gerekçesiyle Yaygınyurt köyü kırsalında elektrik direğine bağlanıp başından vurulmuş halde bulundu. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Bengi’nin cesedinin yanında “2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür” yazılı not bulduğu öğrenildi. Bu nottan yola çıkarak soruşturmayı derinleştiren jandarma, Bengi’nin PKK tarafından infaz edildiğini değerlendiriyor.

OPERASYON BAŞLATILDI
Bengi’nin 24 Haziran seçimlerinde ilçenin Çiftlik köyünde AK Parti sandık müşahidi olarak görevlendirildiği, ancak bu görevi yedek müşahidin yaptığı öğrenildi. Mevlüt Bengi’nin infaz edilmesiyle birlikte ilçeye bağlı Çiftlik köyünün Türkmen ve Cebekümbet mezraları, Yaygınyurt köyünün Aşağı ve Yukarı Demirkapı mezraları, Güngören köyü ve bu köye bağlı Yenigün mezrasında önceki gün itibariyle 5 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bölgede hava ve kara destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürerken, operasyon kapsamında kırsalda tuzaklanmış el yapımı bombaların da imha edildiği belirtildi.

AĞRI TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT
AK Parti’den Ağrı Milletvekili seçilen Ekrem Çelebi, PKK tarafından öldürüldüğü değerlendirilen Mevlüt Bengi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Terörü lanetleyen Çelebi, “Buradan Türkiye’ye haykırmak istiyoruz, PKK’yı lanetliyoruz, PKK’nın buradan elini çekmesini istiyoruz. Çekmediği takdirde zaten devlet unsurlarımız ilgileneceklerdir. Ağrılılar teröre karşı tek vücuttur” dedi. Coğrafyanın Osmanlı’nın son sancağı olduğunu vurgulayan Çelebi, “Bu topraklar, ilelebet bu devletin al bayrağının üzerinde dalgalandığı kent olarak kalacaktır” diye konuştu.
11 çocuk babası Mevlüt Bengi'nin alçakça katledilmesi Mehmetçiği de üzüntüye boğdu. Dün terörist avına çıkan Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın güdümlü füzesine "Mevlüt Bengi ruhun şad olsun" yazıldı. (Yeni Şafak)

Süleyman Soylu'dan HDP'ye telefon