BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  POLİTİKA

PKKdan parti kuracaklarsa bilelim!

''Kürt açılımı değil saçılımı'' diyen CHP'li Anadol, hükümete sert çıktı

Abone ol

Hükümetin Kürt açılımı paketine CHP'den sert bir eleştiri geldi... CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "PKK'yı dağdan aşağı indirip bir parti haline mi getirecekler bilelim. Biz ona göre düşüncelerimizi söyleyelim" dedi.

KÜRT AÇILIMI DEĞİL SAÇILIMI

Bir gazetecinin "Hükümetin Kürt açılımıyla ilgili düşünceleriniz nelerdir?" sorusuna Anadol, şöyle yanıt verdi: "Saçmalıkla karşı karşıyayız. Kürt açılımı, ne diye sorduğumuzda ne olduğunu söylemiyorlar. Yani ne olduğu belli olmayan bir şey. Açılım mı saçılım mı belli değil. Ondan sonra 'muhalefet takoz koyuyor' deniliyor. Yapılan bir iş, somut öneriler olur CHP ve diğer partiler görüşlerini söylerler. Türk milletinin kabul etmeyeceği, birtakım dış dayatmalarla önerilerde bulunacaklar herhalde ki halkın tepkisinden korkarak muhalefeti buna ortak etmeye çalışıyorlar." 

ÖCALAN'I MI AFFEDECEKLER?

"CHP bu oyuna gelmeyecektir" diyen Anadol, "Partimizin Kürt sorunuyla ilgili önerileri eskiden beri bellidir. Ne istiyorlar, Abdullah Öcalan'ı mı affedecekler? Lider kadrolarını üçüncü ülkelere mi gönderecekler, ne yapacaklar? PKK'yı dağdan aşağı indirip bir parti haline mi getirecekler bilelim. Biz ona göre düşüncelerimizi söyleyelim" diye konuştu.

HİLMİ ÖZKÖK'Ü DE ELEŞTİRDİ

Anadol, Ergenekon davasının 3. iddianamesinde eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün, darbe girişim iddialarıyla ilgili ifadelerini de eleştirdi. Anadol, "Birşey biliyorsa, Genelkurmay Başkanı olarak görevini yapması gerekiyordu" dedi. Yargının siyasallaştırıldığını savunan Anadol, "Ne Özkök'e ne de Yaşar Büyükanıt'a dokunan var" diye konuştu.