BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  GÜNCEL

PKKdan korku imparatorluğu!

PKK'lı bir üst düzey yönecinin ağzından çıkanlar tüyler ürpetti! Örgüt Türkiye'de korku imparatorluğu yaratmaya çalışacak!

Abone ol Diyarbakır'ın Kulp- Lice ile Bingöl'ün Genç İlçesi üçgenindeki dağlık bölgede silahlı faaliyet yürütürken belinden rahatsızlandığı için tedavi amacıyla Diyarbakır kent merkezine gelen PKK'lı `Terzi Şahin' kod adı O.Ş. ihbar üzerine tedavi gördüğü özel klinikte yakalandı.

Diyarbakır'ın Kulp- Lice ve Bingöl'ün Genç İlçesi üçgenindeki Akdağ yakınlarındaki `Ape Musa' ve `Şehit Remzi' kamplarında silahlı faaliyet yürütürken, erzak taşıma sırasında attan düşerek belinden rahatsızlanan ve işbirlikçiler tarafından Diyarbakır'ın Ofis semtindeki özel bir fizik tedavi merkezine getirilen 30 yaşındaki PKK'lı O.Ş. yapılan ihbar üzerine klinikten çıkarken polis tarafından yakalandı.

Önemli itiraflar!
Sorgulaması yapılan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulan O.Ş., PKK'nın Diyarbakır kırsalındaki yapılanması, örgütün önümüzdeki döneme ilişkin gerçekleştireceği sansasyonel eylemlere ilişkin önemli bilgiler verdi. Sahte pasaportla 12 yıl önce İstanbul'dan Almanya'ya gittiğini, burada örgütsel faaliyetlere katıldığını, ardından Avusturya Eyalet sorumlusu olduğunu belirten O.Ş. şu itiraflarda bulundu:

"Almanya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Gürcistan ve Ermenistan'da siyasi faaliyetlerim oldu. Sonra Hannover ve Midilburg Rotterdam şehirlerinde YCK Gençlik Bölge sorumlusu oldum. Daha sonra siyasi faaliyetlerime son verip İran'ın Urmiye kentine giderek örgütün dağ kadrosuna katıldım. Kuzey Irak'taki kamplarda kaldım. 6 yıldan beri de Diyarbakır kırsalındaki `Şehit Remzi', `Şehit Kendal' ve `Ape Musa' kamplarında faaliyet yürütüyordum. Kulp kırsalında kışı geçirirken sığınak fark edildi ve helikopter saldırısına uğradık. Burada 5 örgüt mensubu öldü. Ben ve 3 bayan örgüt mensubu 7 gün arazide gizlendik, ancak operasyonlar yoğunlaşınca Lice'nin bir köyüne inip silahlarımızı ve üniformamızı toprağa gömdükten sonra işbirlikçiler bizi Diyarbakır merkeze getirdi. Suriçi semtinde bir evde bahara kadar kaldık, sonra tekrar kırsala çıktık."

"Güngören benzeri eylemler olacak"
PKK'nın son yıllarda büyük darbe aldığını, verdiği kayıplara karşı ilk etapta savunmasını güçlendirmek için Metropol kentlerde sansasyonel eylemlere ağır vereceğini anlatan O.Ş. şöyle devam etti:

"Son olarak İstanbul Güngören'deki patlama da buna bir örnek oluşturmaktadır. Örgüt büyük kayıplar verdiği için yeni katılımlara ağırlık verdi. Ancak güvenlik güçlerinin yoğun operasyonları sonucu ağır kayıplar verilince örgüte katılımda büyük düşüş yaşandı. Yakalandığım gün beni Diyarbakır'a getiren milislerle birlikte özel fizik tedavi merkezine gittik, doktor tedavimi yaptı. Bana iğne vurup röntgen filmlerim çekildi. Hastaneden çıkarken polisler bizi yakaladı."

O.Ş.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda 2 PKK kuryesi daha yakalanarak, mahkeme tarafından tutuklandı.