BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Iğdır, Hakkari ve Hatay'da saldırılar...

PKK, Iğdır, Hakkari ve Hatay'da saldırılar düzenledi. Yaralı askerler var...

Abone ol

Iğdır’da bir grup PKK’lı, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan jandarma karakoluna roketatarla saldırı düzenlendi, 2 asker yaralandı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde yol kapatıp kimlik kontrolü yapan PKK’lılara güvenlik güçleri anında müdahale etti. Özel Harekat polisleri ile askerlere teröristler tarafından ateş açıldı. Öte yandan, Hatay'ın Belen ilçesinde de İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve askeri lojmanlara teröristler tarafından ateş açıldı.

IĞDIR'DA KARAKOLA SALDIRI DÜZENLENDİ

Olay, akşam saatlerinde Ağrı Dağı eteklerinde bulunan jandarma karakolunda meydana geldi. Bir grup PKK’lı tarafından karakola düzenlenen roketatarlı saldırıda askerin anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada 2 asker yaralanırken, bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. PKK’lıların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

HAKKARİ'DE POLİS VE ASKERE SALDIRI

Şemdinli-Yüksekova karayolunu akşam saatlerinde kesen PKK’lıların, araçları durdurup kimlik kontrolü yalpaya kalkışması üzerine güvenlik güçleri müdahale etti. Bölgeye sevk edilen Özel Harekat polisleri ve askerlere teröristlerin ateş açmasıyla çatışma çıktı. Şemdinli ilçe merkezinden de silah sesleri duyulurken, takviye birliklerin gelmesiyle teröristler kırsal alanda izlerini kaybettirdi.

HATAY'DA İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA SALDIRI

Hatay'ın Belen ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve askeri lojmanlara teröristler tarafından ateş açıldı.

Açılan ateşe askerlerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Teröristler, plakası belirlenemeyen araçla olay yerinden uzaklaştılar. Polis ve jandarma, teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı. Çatışmada, ölen ve yaralanan olmadı.