BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  DÜNYA

PKK'dan Barzani'ye Şengal kantonu yanıtı!

KDP ve Barzani cephesinden PKK'ya yönelen Şengal'de Ezidi kantonu suçlamasına Kandil'den sert bir yanıt geldi.

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, bir süredir Irak Kürdistan bölgesinde KDP'ye yakın bazı basın yayın organlarında PKK’nin Şengal'de Ezidiler için kanton kuracağı iddiasına yanıt verdi.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan KCK yönetimi “Bu yayınlarda Şengal’e ilişkin bize ait olmayan görüşler sanki bize aitmiş gibi yansıtılmaya çalışılmaktadır. Şengal’in kurtarılması için büyük bir mücadelenin verildiği bir dönemde bu tür gerçek dışı ve hareketimizi hedef gösteren açıklamalar yapılması Kürt halkının ulusal çıkarlarına uygun düşmemektedir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı bir süredir Güney Kürdistan’daki bazı basın-yayın organlarında KCK’nin Şengal politikası aleyhine yayınların arttığını belirterek, Şengal’in Kürdistan’dan koparılmak istendiğine dair gerçeğe uymayan açıklamaların yapıldığını kaydetti.

"EZİDİLER BÖLGESEL YÖNETİMDEN KOPSUN DEMİYORUZ"

“Dış İlişkiler Komitesi, Yürütme Konseyi Üyelerimiz ve Eşbaşkanlık bu tür iddiaların doğru olmadığını, Şengal’in Güney Kürdistan’dan koparılmak istendiğine dair açıklamaların gerçek dışı olduğunu defalarca ifade etmişlerdir. Hareketimizin genel düşüncesine uygun olarak Şengal’in Güney Kürdistan federasyonuna bağlı özyönetime sahip olabileceğine dair değerlendirmelerimiz olmuştur” denilen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında, ancak bunların hiçbirinde Güney Kürdistan Federasyonu’ndan koparılmış özerk bölgelerden söz edilmediğini belirtti. Birkaç gün önce Êzîdîler Şengal’de bir toplantı yapıp kendilerine ait öz yönetim oluşturma ve öz savunmalarını sağlama yönünde bazı çalışmalar başlatacaklarına dair kararlar alınca, Güney Kürdistan’daki bazı yayın organları, bazı siyasi kurum ve çevrelerin PKK aleyhine karalama kampanyası yapmaya başladığını ifade etti.

"BİR ARKADAŞIMIZ TOPLANTIYA EZİDİ KİMLİĞİ İLE KATILDI"

“Şengal’deki toplantı hareketimiz dışında Êzîdîlerin kendilerinin yaptığı bir toplantıdır. Büyük bir soykırım yaşayan, hala toplumsal varlığı tehdit altında olan Êzîdî halkımızın böyle bir toplantı yapması ve bazı sorunlarını tartışması normal karşılanmalıdır. Bizim bir Êzîdî arkadaşımız da bu toplantıya Êzîdî kimliği nedeniyle katılmıştır."