BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  GÜNCEL

PKK'da ABD paniği

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan'dan panik sözler: ABD, Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik hazırlığı yapılıyor. Suikast tertipleri kabul edilemez...

Abone ol

Kuzey Irak'a yerleşen PKK'ya yönelik tutumunda Türkiye'nin beklediği yönde değişiklik işaretleri veren ABD yönetiminin mesajları PKK'da korku yarattı.
Terör örgütünün yöneticilerinden Murat Karayılan, ABD'nin, Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik bir operasyon hazırlığı yaptığını söylerken, Kuzey Irak'ı kontrol eden Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği'ni dolaylı olarak tehdit etti.

Dikkat çekti

Örgütün görüşlerini duyuran Mezopotamya Haber Ajansı'na (MHA) konuşan Karayılan, son zamanlarda Türkiye ile ABD arasında, PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığının sona erdirilmesi konusunda yapılan görüşmelere dikkat çekti.

ABD'nin PKK yöneticilerine karşı "kaçırma ve suikast tertiplediğini" ileri süren Karayılan, şöyle konuştu:

"ABD'nin bize ilişkin bir rahatsızlığı varsa, bir projesi varsa bizi çağırmalı, konuşmalı ve tartışmalıyız. Bunu yapmadan bazı yöneticilerimize yönelik suikast tertiplenmesi, bir biçimde kaçırmayı gündemleştirmesi kabul edilemez bir durumdur. Özellikle (Irak) Dışişleri Bakanlığı kanadından çok sivri sözler ifade edilmektedir. Muhtemelen bazı yönelimlerin de gündeme gelmesi söz konusu olacaktır. Böylesi bir yönelimden Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) sorumludur. Çünkü KDP ve KYB'nin onayı olmadan burada, Kürdistan'da herhangi bir yönelim olamaz. Bu açıdan öncelikle biz, KYB ve KDP örgütlerini metanete davet ediyoruz."

'Savaşı tırmandırırız'

Karayılan, Kuzey Irak'tan atılmaları halinde örgüte bağlı teröristlerin Türkiye'ye gireceğini belirterek, "Şimdi bizi güneyden (Kuzey Irak) çıkarmaya çalışıyorlar. Güney'den çıkarılmamız demek, kuzeyde (Türkiye'nin güneydoğusu) savaşın tırmandırılması demektir. Kuzey Kürdistan'ın her taşını, dağını biliyorum, oraya giderim" dedi.

Haber: Namık Durukan
Kaynak: www.milliyet.com.tr

ani