BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK yöneticisine şok gözaltı

İstanbul'da düzenlenen iki ayrı narkotik operasyonunda PKK üyesi olduğu ve daha önce Belçika'da örgüte ait bir dernekte yönetici de gözaltına alındı

Abone ol

İstanbul'da düzenlenen iki ayrı narkotik operasyonunda 151 bin adet ecstasy hap ele geçirildi. Hollanda üzerinden yurda sokulan ve TIR içerisinde nohutların arasına gizlenen uyuşturucu hapların İstanbul'da iç piyasaya sürülmek istendiği ileri sürüldü. Gözaltındaki bir şüphelilerden Mehmet H.A'nın PKK üyesi olduğu ve daha önce Belçika'da örgüte ait bir dernekte yönetici olduğu belirtildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ilk operasyon 6 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirildi. Hollanda'dan yola çıkan bir TIR'da yüklü miktarda uyuşturucu bulundurulduğu ihbarı üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, takibe alınan TIR'ı Arnavutköy'de durdurdu. Aracın dorsesinde yapılan aramalarda nohut içine saklanmış 101 bin adet ecstasy hap, suçtan temin edildiği değerlendirilen 6 bin 900 Euro ve 2 bin 100 TL ele geçirdi. Operasyonda araç şoförü Abdulkadir A, Ünal C, Ali Burak B. ile uyuşturucunun alıcıları olduğu belirtilen Mehmet Hadi S, ve Bülent K., gözaltına alındı.

TEHDİTLE TAŞITTILAR

Yetkililer, konuyla ilgili sorguya alınan TIR sürücüsünün uyuşturucuyu taşımak istemediğini ancak tehdit edildiği için kabul etmek zorunda kaldığını iddia etti.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 5 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.Narkotik ekiplerinin düzenlediği ikinci operasyon ise 22 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirildi. Ekipler, Fatih'te bir alışveriş merkezinin otoparkından çıkan otomobili önce takibe aldı ardından durdurdu. Otomobilde yapılan aramalarda 50 bin adet ecstasy hap ile birlikte suçtan temin edildiği değerlendirilen 5 bin 400 Euro ve bin 800 TL ele geçirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLDUKLARI ANLAŞILDI

Bunun üzerine araç şoförü Hüseyin G., Mehmet H.A., ve Yahya D., gözaltına alındı. Zanlılardan Mehmet H.A'nın terör örgütü PKK üyesi olduğu ve daha önce Belçika'da örgüte ait bir dernekte yönetici olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.