BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,53
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den 15 yıl sonra ilk ziyaret

Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti, bu ülkeye 15 yıl aradan sonra Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olacak

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine 29 Ocak- 1 Şubat 2012 tarihlerinde BAE'ye resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti, Türkiye'den BAE'ye 15 yıl aradan sonra Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olacak. BAE'den Türkiye'ye bu seviyede son ziyaretin 1984 yılında gerçekleştirildiği bildirildi.

Abu Dabi'de Cumhurbaşkanı Gül ve BAE Devlet Başkanı Altesleri El Nahyan arasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin durumu ele alınacak, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak. Cumhurbaşkanı Gül, BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'u ve Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ı da kabul edecek.

Ziyaret kapsamında Dubai'de düzenlenecek Türkiye-BAE İş Forumu'na hitap edecek Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca BAE'li yatırımcılarla biraraya gelecek. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, "Ortadoğu'da müstesna bir konuma sahip bulunan ve Türkiye'nin stratejik diyalog mekanizması çerçevesinde yakın işbirliği yürüttüğü Körfez İşbirliği Konseyi'nin önde gelen üyelerinden biri olan BAE'ye gerçekleştirilecek bu ziyaret, iki ülke arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik bağlarından güç alan ilişkilerin tüm boyutlarıyla en üst seviyede gözden geçirilmesine ve işbirliğinin ekonomi, ticaret, karşılıklı yatırımlar ve savunma sanayii başta olmak üzere çeşitli alanlarda daha da geliştirilmesi doğrultusunda mevcut karşılıklı siyasi iradenin teyidine imkan sağlayacaktır" denildi.