BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.502,35
HABER /  GÜNCEL

PKK yandaşları polise saldırdı

PKK yandaşlarının dün başlattıkları eylemler bugün de Van'da devam etti. Polise saldıran eylemciler işyerlerinin camını kırdı. Şehirde eylemler devam ediyor...

Abone ol

Van'da gösteri yapan terör örgütü yandaşları, polise molotof kokteylli saldırıda bulunarak işyerlerinin camlarını kırdı.

Dün olaylı Gemlik yürüyüşü sonrasında Bilecik'te meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla DEHAP Van İl Teşkilatı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Van Valiliği önünü gelerek basın açıklaması yaptı.

Tekrar parti binasına dönen gruptan 30-40 kişi teröristbaşı Öcalan'ın posterlerini açarak yürüyüşe geçti. Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçen grup, Yüzbaşıoğlu Caddesi'ndeki işyerlerine taş ve sandalyelerle saldırmaya başladı. Yüzleri kapalı olan terör yandaşları polisin panzerle su sıkmasına karşılık molotof kokteyliyle buldukları sandalye, bisiklet ve malzemeleri yol ortasına attı.

Bu arada, göstericiler olayları görüntülemeye çalışan bir sivil polise sandalyelerle saldırdı. Bir gazeteci de olayları görüntülerken yaralandı. Saldırılardan zarar görmek istemeyen işyeri sahipleri ise kepenk indirerek olayların bitmesini bekliyor.

Terör örgütü yandaşları, sokaklardaki eylemlerine devam ediyor.

MERSİN'DE EYLEM

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu'nca (TUHAD-FED) Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde yapılmak istenen basın açıklamasından dönenleri karşılayanlar, gösteri yapıp terör örgütü lehine sloganlar attılar.

Eylemlerine mahallede barikat kurarak devam eden gruptakiler, müdahalede bulunan polise taşlı saldırıda bulundular.

TUHAD-FED'in düzenlemek istediği toplantıdan dönen gruptakiler, Şevket Sümer Mahallesi'ndeki DEHAP Kadın Kolları Bürosu önünde, gösterilerle karşılandılar.

Poster açan gruptakiler, örgüt lehinde sloganlar attılar ve bir süre sonra da toplanarak çöp tenekeleri ve bordür taşlarıyla yola barikat kurdular, lastik yaktılar.

Panzerlerle olaya müdahale eden polise taşlarla saldıran
gruptakiler, ara sokaklara kaçtılar. Güvenlik önlemlerinin alındığı mahallede, gruptakilerin de zaman zaman eylemlerini sürdürdüğü belirtildi.