BIST 10.455
DOLAR 32,20
EURO 34,93
ALTIN 2.413,56
HABER /  DÜNYA

PKK üç ülke için tehdit

Beyaz Saray sözcüsü Perino: "Türkler bizimle koordinasyon içinde harekete geçti"

Abone ol

Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, terör örgütü PKK'nin Türkiye, ABD ve Irak için tehdit oluşturduğunu belirterek, Türkiye'nin, bu tehdide karşı ABD ile koordinasyon, Iraklılarla da haberleşme içinde harekete geçtiğini söyledi.

Gazetecilerin Irak'ın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Perino, birkaç yüz Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiği yönündeki haberler konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı.

Perino, "Çelişkili haberler geldiği için, yorumda bulunmadan önce bölgede gerçekte ne olduğunu bekleyip görelim. Bölgeden, girişin he kadar içeriye olduğuna, kaç kişiyi ve kimleri kapsadığına ilişkin daha somut bilgi gelene kadar beklememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Sözcü Perino, genel olarak Türkiye'den operasyonlarını spesifik hedeflere karşı ve sınırlı tutmasını istediklerini hatırlattı.

Bölgede Türk ve Iraklı yetkililerle koordinasyon içinde olduklarını anlatan Perino, "PKK, Türkiye, Irak ve ABD için bir tehdit. Dolayısıyla onlarla bilgi, istihbarat paylaşıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, Iraklı Kürt lider Mesud Barzani'nin, Irak'ta bulunan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bölgedeki gelişmelerden dolayı görüşmeyi reddettiği haberleri konusunda bilgisi olmadığını, bununla ilgili yorumun haberin kaynağına sorulabileceğini söyledi.