BIST 10.400
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.412,28
HABER /  POLİTİKA

Terör bitene kadar mücadele

Dışişleri Bakanı Ali Babacan operasyonun teröre karşı yapıldığını duyurdu

Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği sınır ötesi operasyonun tek hedefinin terörle mücadele olduğunu" belirtti ve "bu operasyonun ne kadar gerekiyorsa o kadar süreceğini" söyledi.

Fransa'da yayımlanan Le Monde gazetesinin sorularını yanıtlayan Babacan, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne karşı verdiği mücadelenin meşru olduğunu vurguladı.

Gazetenin, ABD'nin tavrına ilişkin sorusunu yanıtlayan Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 5 kasım tarihinde ABD'ye yaptığı ziyarete atıfta bulunarak, bu ziyaret sonunda, ABD yönetiminin terör örgütünü "ortak düşman" ilan ettiğini hatırlattı ve ABD yönetiminin terör örgütüyle ilgili istihbarat bilgilerini Türkiye ile paylaşmaya başladığını söyledi.

Babacan, "Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunun ne Irak halkını ne toprak bütünlüğünü ne de Irak'ın kaynaklarını hedef almadığını" vurgulayarak, "Türkiye'nin bu konuda saklı bir gündemi olmadığını" ifade etti.

Babacan, topraklarını hedef alan terör tehlikesine karşı Türkiye'nin hareket geçmek zorunda kaldığını vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın güvenliğini korumak bizim meşru hakkımız" dedi.