BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK terör örgütünden iki hain saldırı

Siirt'te teröristlerin polis aracı zannettikleri otomobile saldırdı, 4 kişi yaşamını yitirdi!

Abone ol

İNTERNETHABER- Türkiye, Ankara Kızılay'daki patlamanın şokunu atlatamadan biri Siir'ten diğeri de Bitlis'ten iki saldırı haberiyle daha saldırdı.

PKK terör örgütünün hain saldırısının hedefi yine polislerdi. Ancak hedef şaşınca hiçbir günahı olmayan siviller kanlı saldırıyla can verdi.

Gece doğru hedefi vuramayan teröristler hain saldırılarına bu sabah da devam ettiler. Hedef polis okulu öğrencileriydi. Türkiye yine bir şehit verdi.

TEK SUÇLARI ORADAN GEÇMEKTİ                                                  

Polis öğrencilerine saldırı
Terör örgütünün bu sabah ki hedefi ise Bitlis Meslek Yüksekokulu'ydu. Hain saldırıda 1 polis okulu öğrencisi şehit oldu, 4 kişi de yaralandı. İşte hain saldırının tüm ayrıntıları...
TIKLAYIN

Teröristler dün gece Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nun önünden geçen otomobile saldırdı. Emniyet müdürüne ait olduğunu sandıkları sivil araca el bombası atan teröristler, aracı uzun namlulu silahlarla taradı. Araçta bulunan 4 kadın yaşamını yitirdi, 2'si yaralandı.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

VEDA YEMEĞİNE GİDİYORLARDI

Hatay Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencisi olan Nergiz Evin (25) okula gideceği için arkadaşlarına bir veda yemeği vermek istedi. Kardeşi Nuran Evin (17), ablası kuaför Zeynep Evin (31) ile arkadaşları hemşire Gülcan Olgaç (27), yüzme antrenörü Nurcan Olgaç (25) ve güvenlik görevlisi Kevser Çekin (25) dün saat 20.30 sıralarında Siirt Polis Meslek Okulu'nun yakınında bulunan Tolga Ocakbaşı lokantasına doğru yola çıktı.

BOMBAYI OTOMOBİLİN AÇIK CAMINDAN İÇERİ ATTILAR

Yanlışlıkla restoranı 100 metre geçtiklerini fark eden 6 genç kadın, geri dönüş manevrası yaptıkları sırada, Polis Okuluna yönelik saldırı için pusuda bekleyen 5 teröristten birisi otomobillerine yanaşarak kapıyı açmak istedi. Kapıyı açamayan ve isminin Mehmet Emin Sevilgen olduğu belirlenen terörist, elindeki bombayı otomobilin açık camından içeri attı. Patlama ile birlikte pusudaki diğer teröristler de aracı çapraz ateşe tuttu.

Şiddetli patlamanın etkisiyle araç hurdaya dönerken, otomobilde bulunan Nergiz Evin, ablası Zeynep Evin, Nurcan Olgaç ve BDP'li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in yeğeni Kevser Çekin olay yerinde öldü. Ağır yaralanan Nuran Evin, Siirt Devlet Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, hemşire Gülcan Olgaç ise helikopterle Diyarbakır'a götürüldü. Saldırıda otomobile bomba atan terörist de parçalanarak can verdi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlattı.