BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL

Obama terörle mücadele sözü verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın 1,5 saat süren görüşmesi sona erdi

Abone ol

ABD Başkanı Obama, New York’ta görüştüğü Başbakan Erdoğan’a, "Türkiye terörle mücadelede güçlü bir ortağımız. Bu güçlü ortaklık devam edecek" mesajını verdi. Erdoğan ise "terör örgütlerine karşı ortak adımlara devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan ve Barack Obama New York'ta bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde başta terörle mücadele olmak üzere, Siirt ve Ankara'daki saldırıların yanı sıra İsrail'de yaşanan krize de dikkat çekildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ortadoğu barış sürecine yönelik de Filistin-İsrail noktasında özelikle bunu da aramazda görüştük. Doğu Akdeniz'de uluslararası sulardaki gemilerimize yapılmış saldırı hususunda haklılığımızı teyid ediyorlar.'' dedi.
 
OBAMA'DAN TEŞEKKÜR

Obama terörle ilgili olarak"Terörizmle mücadele konusunda Türkiye ile ortaklık devam edecek. Ankara'daki saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini biliyorum. Bu saldırı da terörizmin dünyanın her yerinde olabileceğini ve terörle mücadelede birlikte çalışılması gerektiğini gösteriyor. Türkiye, ABD'nin bir NATO müttefiki ve aynı zamanda son derece iyi bir dost ülke. Bu kapsamda Afganistan'daki işbirliği için teşekkür ediyorum." dedi. Obama ayrıca, Libya ve Afganistan'daki desteği için Erdoğan'a teşekkür etti.

TERÖRE KARŞI BİRLİK

Erdoğan terörle mücadeleyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "''Bizim, PKK ile mücadeleye yönelik olarak kendilerine verdiğimiz bir talepler listesi var. Terörle birlikte mücadele vereceğiz, gerek teknolojik noktada gerekse planlama, projelendirme noktasında, müşterek atmamız gereken adımlar var. Ki bu noktada terör örgütlerine karşı müşterek adımımız devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. Ayrıca Predatorlar noktasında öyle zannediyorum ki sıkıntı olmayacak, predator hususunu çözmeye çalışacaklar.'' ifadelerini kullandı.

Peki Başbakan Erdoğan İsrail, Kıbrıs ve Suriye ile yaşanan kriz için ne dedi?

HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

İSRAİL TALEPLERİNE HAK VERİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ortadoğu barış sürecine yönelik de Filistin-İsrail noktasında özelikle bunu da aramazda görüştük. Doğu Akdeniz'de uluslararası sulardaki gemilerimize yapılmış saldırı hususunda haklılığımızı teyit ediyorlar.'' dedi.

"BİZİ BU NOKTAYA SURİYE GETİRDİ"

Suriye yönetimiyle görüşmelerini kendisinin kestiğini ifade eden Erdoğan, ''Bu noktaya gelmeyi hiç arzu etmezdik, ama ne yazık ki Suriye yönetimi bizi böyle bir karar alma noktasına getirmiştir.'' diye konuştu.

"FİLİSTİN YÖNETİMİ DEĞİL, FİLİSTİN DEVLETİ!"

Birleşmiş Milletlerin 1947 tarihinde 181 sayılı kararla Filistin'in devlet oluşunu kabul ettiğini anımsatan Erdoğan, o tarihten bugüne kesin bir adım atılmadığını, bunun da Filistin halkına karşı yapılmış bir yanlış olduğunu belirtti. Erdoğan, ''Bizler Filistin'in, ben 'yönetimi' demiyorum, 'devleti' diyorum her an yanlarında olacağız ve temenni ederim ki bu sürece Amerika da gerekli olan desteğini verir'' diye konuştu.

KIBRIS'TA MÜZAKEREYİ ENGELLEME ÇALIŞMASI

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs ile ilgili olarak da şunları söyledi: ''Kıbrıs'taki bu İsrail ile Güney Kıbrıs yönetiminin petrol arama çılgınlığına girmesidir. Şu andaki, aslında Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasındaki müzakere sürecini sabote etmekten başka bir şey değildir. Kısa bir süre sonra aramızda Yunanistan ile bizim Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantımız var, adeta o toplantıyı da sabote etmeye yönelik bir adım. Orada bu aramanın içerisine biz de gireceğiz, şu anda da zaten bölgede hücum botlarımız, firkateynlerimiz de orada dolaşıyorlar. Oradaki bu çalışmalar için hazırlıkları arkadaşlar yapıyorlar. Türk araştırma gemisi de süratle bölgeye gönderilecektir.''

Öte yandan görüşmede, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton da hazır bulundu.