BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.392,19
HABER /  GÜNCEL

PKK telsizinden imdat çığlıkları yükseliyor

Mehmetçiğin operasyonuyla ağır darbe alan terör örgütünün telsiz konuşmaları çaresizliklerini belgeledi...

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 Ekim'de gerçekleştirdiği hava operasyonunda PKK'nın ağır bir darbe yediği kendi açıklamasıyla ortaya çıktı. 

PKK'ların telsiz konuşmalarındaki "imdat" çığlıkları ise terör örgütüne büyük darbe indirildiğini kanıtladı. PKK, 20'ye yakın yaralı teröristi için "roketle" öldürme talimatı aldı.

Terör örgütünün kendisine yakın internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamayla teyit edilen bilgilere göre, Dağlıca saldırısını da gerçekleştiren elebaşlarının tamamı öldürüldü.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 Ekim tarihinde yaptığı ve Kuzey Irak'taki Hakurk ve Hinere kamplarını hedef alan hava harekatında aralarında örgütün Hakkari sorumlusu "Alişer Koçgiri" kod adlı Yücel Halis, Suriye sorumlusu "Cudi" kod adlı Rüstem Osman, "Çiçek Kıçi" kod adlı Guhar Çekirge'nin de bulunduğu 7 elebaşısının öldürüldüğünü açıkladı.

Yücel Halis, Dağlıca saldırısında kaçırılan sekiz askerin DTP milletvekillerine teslim edilmesi sırasında terör örgütü adına yazılı metni imzalayan isimdi.

Rüstem Osman ise 'Bahoz' kod adlı Fehman Hüseyin ve Nurettin Sofi ile beraber örgüt içindeki en önemli üç Suriyeli'den biriydi. Kato Dağı'nda 8 Ekim 2011'de sürdürdüğü operasyon sırasında terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden, KCK'nın gençlik sorumlusu, "Baz Mordem" kod adlı Emrah Bayer de öldürülmüştü. Terör örgütü açıklamasında, Hakkari Çukurca'ya yapılan saldırının da ölen bu kişiler için yapıldığını duyurdu.

Kimlikleri açıklanan teröristlerin doğum yerleri terör örgütüne kimlerin hakim olduğunu ortaya koydu. Çünkü kimliği açıklanan 7 teröristten sadece 2'si Türkiye doğumlu. Diğer 5 teröristten 3'ü İran 2'si de Suriye doğumlu.

PKK TELSİZİNDE İMDAT ÇIĞLIKLARI...

Kuzey Irak'a giren asker PKK'lıları kovalıyor. Teröristlerin halini telsiz konuşmaları ele veriyor. Tamamı komando, JÖH ve Özel Kuvvetlere bağlı 22 taburla yapılan operasyonlarda kıstırılan PKK'lılar telsizlerden örgüt yöneticilerine yardım çığlıkları gönderiyor.

İşte o konuşmalardan biri:

- Kırsaldan gerillayı toplayın...

- Havanı'nın aşağısındayız. Bize destek lazım... Destek...

- Yoksa gerilla için çok acı olur.

YARALIYA SIKIN

- Ben ne yapayım? Bir gerilla ağır

- Sıkın... Kaçın... Kafasına sıkın

- 20'nin üzerinde yaralı var. Yaralı

- Roket atın... Roket...

KAÇIRILAN ASKERLERİ O TESLİM ETMİŞTİ

Hava harekatında öldürülen Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis'in de yeğeni. PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Halis, Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit saldırı sırasında kaçırılan 8 askeri, Kuzey Irak'a giden Demokrat Toplum Partisi (DTP) Milletvekillerine tutanakla teslim etmişti.