BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

PKK süreci iyi değerlendiriyor

Türk Ocakları Başkanı Çağlayan çözüm sürecini PKK'nın kendi çıkarları doğrultusunda değerlendirdiğini söyledi.

Abone ol

Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Kürt sorunu ve PKK meselesinin çözülmesiyle ilgili sürecin PKK’nın istediği şekilde ilerlediğini söyledi.

PKK’nın idama mahkûm olmuş elebaşı ile müzakere yapılması ve taleplerinin kabul edilmesini acziyet olarak nitelendiren Prof. Çağlayan, Suriye’deki gelişmeler ışığında terör örgütünün çözüm sürecini çok iyi değerlendirdiğinin görüldüğünü kaydetti.

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, sürecin terör örgütüne kısa zamanda çok ciddi zemin kazandırdığını gördüklerini belirtti. Böyle devam ederse örgütün amaçlarına ulaşacağına dikkat çeken Prof. Çağlayan, “Bölgede İsrail’in ve uzaktan başta ABD olmak üzere Batılı güçlerin Yeni Orta Doğu düzeninde görmek istedikleri 'Kürdistan' devletinin hayata geçmesine az kalmıştır. Yapılması gereken bellidir; hükümet, kendisini kandırmayı bir tarafa bırakıp terörle mücadeleyi derhal başlatmalıdır.” talebinde bulundu.

Çözüm adına başlatılan süreçte, devletin, PKK’nın Öcalan ile müzakere yapmasının ve taleplerini kabul etmesinin acziyet göstergesi olduğunu ileri süren Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Çağlayan, “Sürecin başlangıcında Türk Ocakları gibi sivil kuruluşların ve siyasi partilerin ikazları maalesef dikkate alınmamış, terör örgütü, Türk devletine diz çöktürdüğü propagandası ile bölgede etkinliğini artırmıştır. Örgütün Türk topraklarından çekileceği beklenirken bilakis dağa çıkışlar binlerle ifade edilen rakamlarla artmış, sözde şehitlikler inşa edilmiş, milletvekili sıfatı taşıyan sözcüleri 4 parçalı Kürdistan’ı kuracaklarını ilan etmiştir. Ülkemizin bütünlüğü bütün siyasi hesapların üzerindedir. Dolayısı ile hükümet, PKK ile girdiği yoldan derhal çıkmalı, teröre karşı her devlet ne yapıyorsa onu yapmalıdır. Aksi takdirde şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatanımızın parçalanması mukadder görünmektedir. Buna sebep olmuş iktidar olarak tarihe geçmeyi, zannederim yönetim sorumluluğu taşıyanların hiç biri istemeyecektir.” ifadelerini kullandı.