BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da feci kaza!

Topkapı- Seyrantepe hattında çalışan yolcu minibüsü dehşet saçtı

Abone ol

Seyrantepe-Topkapı hattında çalışan yolcu minibüsü, Kağıthane Keçideresi'nde yokuş ayağıya inerken önce park halindeki servis minibüsüne çarptı ardından da otobüs durağına girdi. Kazada minibüsteki 7 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaza sırasında otobüs durağında kimsenin bulunmadığı belirtildi. Çevre sakinleri kazaya yolcu kapma yarışının neden olduğunu öne sürdü.

Kağıthane Güzeldere Caddesi'ndeki kaza saat 09:30'da sıralarında meydana geldi. Seyrantepe-Topkapı hattında çalışan Servet Akyol, Keçideresi otobüs durağına yakın mesafede direksiyon hakimiyetini kaybederek park halindeki Ali Karakuş'a ait servis minibüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle servis minibüsü yan devrildi. Yolcu minibüsü ise dönerek otobüs durağına daldı. Kaza sırasında durakta kimsenin bulunmadığı öğrenilirken kazada minibüs sürücüsü ve 6 yolcu yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından çevre hastanelere kaldırdı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Kazanın ardından olay yerine gelen minibüs şoförünün yakınlarının etrafa saçılan bozuk paraları toplaması dikkat çekti.

KAZADA YOLCU KAPMA İDDİASI


Çevre sakinleri kazaya yolcu kapma yarışının neden olduğunu iddia etti. Minibüsün süratli olduğunu söyleyen çevre sakinlerinden Nevzat Akbulut, “Yukarıdan minibüs süratli geliyordu, önce park halindeki arabaya vurdu, araba yattı. Ardından dönerek durağa girdi. Bu sırada durakta bekleyen kimse yoktu. Minibüstekiler yaralandı. Her gün aynı burası. Minibüsler çok süratli gidiyorlar" dedi. 4 yıldır bu hattı kullandığını belirten Fatih Demir ise, “Bu minibüse 4 yıldır biniyorum, hepsi böyle. Binsem ben de ne hale gelecektim, bilemiyorum. Her gün kelle koltukta gidiyoruz. Yokuş aşağı gaza basarak gidiyorlar. Aynı hatta bir de otobüs var. Otobüsten önce gidip yolcuyu kapmak için sürat yapıyorlar. Her gün yarış yapıyorlar" dedi. Kaza yapan araçlar, polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerini tamamlamasının ardından çekicilere yüklenerek kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.