BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran ABD'ye davet gönderdi mi?

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Arakcı ABD ve siyonist rejime davet gönderilmediğini söyledi.

Abone ol

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Arakcı, İran'da geçen ay yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Hasan Ruhani’nin, 4 Ağustos'ta yapılacak yemin törenine ABD’nin de davet edildiği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını söyledi.

Arakcı, haftalık basın toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine, yeni cumhurbaşkanının yemin törenine diğer ülke temsilcilerinin davet edilmesinin İran’da devrimden bu yana bir ilk olduğunu belirtti ve "4 Ağustos’ta gerçekleşecek olan sayın Ruhani’nin yemin törenine, ABD ve bir ülke olarak varlığını kabul etmedğimiz siyonist rejim (İsrail) dışında tüm dünya ülkelerinin temsilcileri davet edilmiştir. Ancak törene daha çok komşu ve bölge ülkeleri temsilcilerinin davet edilmesine özen gösterdik" dedi.

Sözcü Arakcı, törene davet edilen ülkeler hakkında basında yer alan haberlerin varsayımdan ibaret olduğunu, davete icabet edecek ülkelerin isimlerinin en kısa zamanda kendileri tarafından kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Dünya medyasında, "İran’dan ABD’ye ilk davet" başlığıyla verilen haberde, İran’ın 4 Ağustos’taki yemin töreni için ABD ve Avrupa Birliği temsilcilerini davet ettiği öne sürülmüştü.